...: Mnichov/ Munich/ München

pondělí 31. srpna 2020

Mnichov/ Munich/ München

Minulý týden jsme se vydaly na vlastní pěst do Německa. První naši zastávkou byl Mnichov. Celé naše dobrodružství začalo ve středu odpoledne, skrze portál blablacar.cz jsem domluvila spolujízdu do Prahy a z Prahy jsme poté jely západním expresem do Německa, přímo do Mnichova. Spaly jsme 2,5 km od hlavního vlakového nádraží, na hlavní třídě a to v pokoji přes AirBnB.com, i když jsme spaly téměř v centru města, pokoj nás vyšel na dvě noci dohromady na cca 3000 korun.




Last week we went to Germany. Our first stop was Munich. Our whole adventure started on Wednesday afternoon, through the blablacar.cz portal I arranged a carpool to Prague and from Prague we then went by western express to Germany, directly to Munich. We slept 2.5 km from the main train station, on the main street, in a room via AirBnB, although we slept almost in the city center, the room cost us two nights together for about 3000 crowns.


Naše snídaně - v Německu mají hrozně levný avokádo.../ breakfast/ Früshstück


Cca půl kilometru pěšky od nás byla zastávka S-bahnu (něco jako metro, ale jezdí i po ulicích), díky němuž jsme se ve čtvrtek mohly vydat k jezeru (článek zde).




About half a kilometer walk from us was the S-bahn stop (something like the subway, but it also runs on the streets), thanks to which we were able to go to the lake on Thursday (article here).


Poslední den našeho pobytu - v pátek, jsme se vydaly do historického centra, kde jsem si zavzpomínala na moji dovolenou s rodiči. V Mnichově jsem již byla na střední škole. Obdivovala jsem starou radnici a známý chrám/ kostel se dvěma věžemi, které se stále ještě opravují. Opravovaly se už kdysi. Kromě toho jsme si prošly obchody s oblečením a zašly na poslední oběd. Poté jsme se vrátily zpět do apartmánu, sbalily věci a jely směr Sttutgart, kde byly koronavirové opatření trochu mírnější. V Mnichově přes léto jste musely na zahrádkách vyplnit osobní údaje, kdyby se tam náhodou vyskytl covid, aby jste byli dohledatelní....




The last day of our stay - on Friday, we went to the historic center, where I remembered my vacation with my parents. I was already in high school in Munich. I admired the old town hall and the temples / church with two towers that are still being repaired. In addition, we went through the clothing stores and went to our last lunch. Then we went back to the apartment, packed our things and drove in the direction of Stuttgart, where the coronavirus measures were a little milder. In Munich  you had to in the summer  gardens of pubs fill out  documents with personal data, it is precautions for case of occurence of corona.


Letze Woche war ich in München. Ich war ich München erstmal mit meine Freundin Hana. Wir sind mit dem Zug nach München gefahren. Wir hatten ein Zimmer über AIRBNB.Unsere Wohnung war im Stadtzentrum in der Nähe der S-Bahn Station. Am Donnerstag wir waren am See. (Artikel Hier). Am Freitag wir waren im Zentrun der Stadt und wir haben Sehenwürdigkeiten gesehen.



2 komentáře:

  1. V Mnichově jsem zatím nikdy nebyla, ale třeba se tam jednou podívám :) pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky, Mnichov by mě také lákal navštívit. :)

    OdpovědětVymazat