...: ZIMNÍ POHÁDKA/ winter wonderland/ Winterwunderland

středa 13. ledna 2021

ZIMNÍ POHÁDKA/ winter wonderland/ Winterwunderland

V Neděli jsme s našimi vyrazili na kopec, který se nachází jen pár kilometrů za naším městem. Co jsem vyrostla nikdy jsem tam nebyla, pouze jako dítě. Když je hodně sněhu, na kopci bývá spuštěná sjezdovka, jedná se o neudržovanou trať a bez světel, proto není ani tak příliš známá. A jelikož je všechno zavřené, člověk si váží všech časů objevováním míst. I ten sníh tomu přidá kouzlo. Na kopec jsme vyrazili kolem 4 hodiny odpolední. Zaparkovali jsme ve vesničce Dědkov, kde se tedy hodně špatně parkuje. A dál jsme šly pěšky. Po cestě byl krásný výhled na zasněženou krajinu a na západ sluníčka. Takovou procházku jsem potřebovala. 

On Sunday, we went with my parents to the hill, which is located just a few kilometers outside our city. I've not  been there since the time  I grew up. When there is a lot of snow, there is a downhill slope on the hill, it is an unmaintained track and without lights, so it is not so well known. And because everything is closed, one values all time by discovering places. Even the snow adds magic to it. We went on the hill around 4 o'clock in the afternoon. We parked in the village of Dědkov, where parking is very bad. After this we walked on foot.. Along the way there was a beautiful view of the snowy landscape and the west of the sun. I needed such a walk.

Am Sonntag sind wir mit meinen Eltern auf den Hügel gefahren, der sich nur wenige Kilometer außerhalb unserer Stadt befindet. Ich war seit meiner Kindheit nicht mehr dort. Wenn es viel Schnee gibt, gibt es ein Seilbahnauf dem Hügel, es ist eine unbefestigte Strecke und ohne Licht, daher ist es nicht so bekannt. Und weil alles geschlossen ist, schätzt man die ganze Zeit, indem man Orte entdeckt. Sogar der Schnee verleiht ihm Magie. Wir gingen gegen 4 Uhr nachmittags auf den Hügel. Wir parkten im Dorf Dědkov, wo das Parken sehr schlecht ist. Danach gingen wir zu Fuß. Auf dem Weg gab es einen schönen Blick auf die verschneite Landschaft und den Westen der Sonne. Ich brauchte so einen Spaziergang.  

 

Další fotografie jsou z procházky s Májou za město. Sluníčko svítilo a i když bylo mrazivo, bylo to moc fajn. Po cestě jsme nafotily několik fotografií. Za světla můj foťák fotí hezky. Odhadem jsme mohly ujít pár kilometrů.. Domů jsem došla totálně zmrzlá, ale spokojená. :) Chodíte na procházky u vás ve městě, nebo jede někam dál? 

Other photos are from a walk with Maya. The sun was shining and even though it was freezing, it was very nice. Along the way, we took several photos. In the light, my camera takes nice photos. I think  that we could walked a few kilometers outside the city. I came home totally frozen but satisfied. :) Do you go for walks in your city, or do you go somewhere else?

Andere Fotos stammen von einem Spaziergang mit Maya. Die Sonne schien und obwohl es eiskalt war, war es sehr schön. Unterwegs machten wir mehrere Fotos. Im Licht macht meine Kamera schöne Fotos. Ich denke, wir könnten ein paar Kilometer außerhalb der Stadt laufen. Ich kam total gefroren aber zufrieden nach Hause. :) Gehst du in deiner Stadt spazieren oder gehst du woanders hin?

15 komentářů:

  1. Wow! Photos are amazing !   

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, moc ti to sluší :) Já jsem byla před pár dny na procházce s pejskem kousek za vesnicí na cyklostezce, ale to ještě nebyl sníh a bylo bláto, takže nic moc... Teď už snad konečně přišla pravá zima :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. No a teď už zase ta zima není, alespoň ne u nás...

      Vymazat
  3. Ve všední den stihnu jen krátkou procházku v nejbližším okolí (občas spojenou s nákupem). O víkendu jsme plánovali výlet na zříceninu, ale zklamalo nás auto (vybitá baterka), takže jsem vzala zavděk lesem, co máme kousek od sídliště. Ale bylo to taky fajn - i díky sněhu.
    Moc se mi líbí ta fotky se sluncem - dělá to hezké efekty.

    OdpovědětVymazat
  4. Omg such a lovely and peaceful place! Loved the photos! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Das sind tolle Fotos, vor allem das Porträt von Dir in dem tollen Licht! Geschneit hat es hier auch, im Schnee geh ich gerne spazieren. Ab und zu brauche ich das auch, einfach mal aus der Stadt rauszufahren, um mal wieder etwas anderes zu sehen.
    Liebe Grüße,
    Maren

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ich muss auch außerhalb der Stadt fahren. Vielen Dank für den Kommentar. :) :)

      Vymazat
  6. Nádherné fotky, zima je kouzelná! Škoda, že tolik sněhu nebylo na Vánoce. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Poslední dobou to vypadá všude jako zasněžená nádhera! Hned bych vyrazila na lyže a nebo na boby, škoda jen, že to není povolený, teda aspoň to druhé :/ U nás napadl sníh den po Štědrém dnu, což byl docela pech :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je pech, ale alespoň jste ho měli, my po Vánocích nic, myslím, že až další týden...

      Vymazat
  8. Pěkné fotky, mám ráda sníh. Na procházky chodíme taky různě po okolí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat