...: Svatý kopeček// Holy Hill / Heilige Hügel

pondělí 22. února 2021

Svatý kopeček// Holy Hill / Heilige Hügel

V Mikulově jsem byla několikrát a vlastně téměř vůbec. Nejčastěji jsme tam jeli na oběd, při cestě za příbuznými, či zastavili v Tesco, nebo na benzině. Až v posledních 4 letech jsem začala toto město více poznávat. Svatý kopeček byla moje 3. pořádná zastávka v Mikulově. Už jsem viděla zámek s náměstím, prošla si uličky, už jsem byla v nádherném lomu za Mikulovem. A myslím, že tímto moje poznávání města nekončí. 

I have been in Mikulov for several times and in fact almost not at all. Most often we went there for lunch, we stopped on the way to relatives, or stopped at Tesco or at the gas station. Only in the last 4 years did I start to get to know this city more. Svatý kopeček was my 3rd bigger stop in Mikulov. I have already seen the castle with the square, walked through the alleys, I was already in a beautiful quarry behind Mikulov. And I don't think that's the end of my exploration of the city. 

Ich war mehrere Male in Mikulov. Meistens gingen wir zum Mittagessen dorthin, machten auf dem Weg zu Verwandten Halt oder machten Halt bei Tesco oder an der Tankstelle. Erst in den letzten 4 Jahren habe ich diese Stadt näher kennengelernt. Heilige Hügel  war meine dritte größere Station in Mikulov. Ich habe bereits die Burg mit dem Platz gesehen, bin durch die Strassen gegangen, ich war schon in einem schönen Steinbruch hinter Mikulov. Und ich glaube nicht, dass dies das Ende meiner Erkundung der Stadt ist.

 

Na Svatý kopeček jsme jeli po návštěvě dvou rozhleden. V plánu bylo vyjít kopec až na večer s tím, že odtud bude krásný výhled na osvětlený Mikulov a to také byl. Z kopečku je krásný výhled do okolí, ulice města a jeho dominantu - zámek. 

We went to Saint Hill after visiting two lookout towers. The plan was to climb the hill in the evening, because we wanted see the view that of the illuminated Mikulov. From the hill there is a beautiful view of the surroundings, the city streets and its dominant feature - the castle.

Wir gingen nach Saint Hill, nachdem wir zwei Aussichtstürme besucht hatten. Der Plan war, abends den Hügel zu besteigen, weil wir die Aussicht auf den beleuchteten Mikulov sehen wollten. Vom Hügel aus hat man einen schönen Blick auf die Umgebung, die Straßen der Stadt und ihre dominierende Eigenschaft - das Schloss. 

Po Svatém kopečku jsme šli na město najít otevřené okénko s jídlem. Dali jsme si horké nápoje a kamarád objevil krásné místo s Kar food barem. Bylo to jako pohádka. :) Pokud vyrazíte do Mikulova určitě tento pojizdný food truck navštivte. Byli jste v Mikulově?

After the Holy Hill we went to the city to find an open window with food. We had hot drinks and a friend discovered a beautiful place with a car food bar. It was like a fairy tale. :) If you go to Mikulov, be sure to visit this mobile food truck. Did you visit Mikulov?

Nach dem Heiligen Hügel gingen wir in die Stadt, um ein offenes Fenster mit Essen zu finden. Wir hatten heiße Getränke und ein Freund entdeckte einen schönen Ort mit einer Auto-Food-Bar. Es war wie ein Märchen. :) Wenn Sie nach Mikulov fahren, sollten Sie unbedingt diesen mobilen Imbisswagen besuchen.Warst du schon in Mikulov?




12 komentářů:

  1. V Mikulově jsem byla kdysi na výletě. To otevřené okénko s jídlem muselo být fajn. Krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné místo. :) Velmi mě zaujal ten přívěs, má úžasnou atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou krásné! Nejvíce se mi líbí hned ta první s tím osvětleným městem, ach. <3 Jinak já v Mikulově byla tuším jen jako úplně malinká a Svatý kopeček znám jen z Instagramu. :D Každopádně to vypadá jako supr tip na výlet, díky za něj! :)

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  4. V Mikulově jsem ještě nebyla, ale ten výhled je parádní.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Mikulov je v plánu, zatím jsme na Moravě objevovali Třebíč a Znojmo :).
    Určitě jste si užili prima výlet s hezkými výhledy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třebíč je fajn místo, ale připadá mi, že je tam k vidění málo :) Znojmo bych chtěla více prozkoumat.

      Vymazat