...: Mallorca léto/ Mallorca summer/ Mallorca Sommer

pondělí 27. září 2021

Mallorca léto/ Mallorca summer/ Mallorca Sommer

04. srpna jsme se přesunuly z Barcelony na Mallorcu. Let trval necelou hodinu. Na Mallorce jsme byly ubytované v 3 hvězdičkovém hotelu, který jsme si rezervovaly přes Booking. Hotel byl za skvělou cenu i s All inclusive servisem. Jelikož jsme si hotel zařídily samy (bez cestovky), z letiště jsme jely letištním autobusem a zpět taxi (taxi vyšlo pro 3 cenově levněji než bus). 

On August 4th we moved from Barcelona to Mallorca. The flight took less than an hour. In Mallorca we stayed in a 3 star hotel that we booked through Booking.com. The hotel was at a great price with all inclusive service. Since we organized the hotel ourselves (without getting there), we took the airport bus from the airport and back by taxi (a taxi is cheaper for 3 people than a bus).

Am 4. August sind wir von Barcelona nach Mallorca umgezogen. Der Flug dauerte weniger als eine Stunde. Auf Mallorca waren wir in einem 3 Sterne Hotel untergebracht, welches wir über Booking.com gebucht haben. Das Hotel war zu einem tollen Preis mit All-Inclusive-Service. Da wir das Hotel selbst organisiert haben (ohne Anfahrt), sind wir vom Flughafen mit dem Flughafenbus und zurück mit dem Taxi gefahren (ein Taxi ist für 3 Leute günstiger als ein Bus).

 
Hotel Kilimanjaro se nacházel přibližně 200 metrů od pláže playa El Arenal. Tuto pláž jsme zvolily kvůli blízkosti neměckých barů a restaurací. Miluji němčinu, navíc pláž je velice chválená. Celá oblast je upravená. Pláže jsou čisté, písečné. Písek byl jemnější než v Barceloně. Moře bylo teploučké a sestup do hloubky byl postupně po 100 - 200 metrech. Ideální pro malé děti, či plážové hry. 

Hotel Kilimanjaro is around 200 meters from Playa El Arenal. We chose this beach due to the proximity of German bars and restaurants. I love German, and the beach is highly praised. The whole area is modified. The beaches are clean, sandy. The sand was finer than in Barcelona. The sea was warm and the descent to the depth was gradually after 100 - 200 meters. Ideal for small children or beach games.
 
Das Hotel Kilimanjaro liegt etwa 200 m vom Strand Playa El Arenal entfernt. Wir haben uns für diesen Strand wegen der Nähe zu deutschen Bars und Restaurants entschieden. Ich liebe Deutsch, und der Strand wird hoch gelobt. Der gesamte Bereich wird modifiziert. Die Strände sind sauber, sandig. Der Sand war feiner als in Barcelona. Das Meer war warm und der Abstieg in die Tiefe erfolgte allmählich nach 100 - 200 Metern. Ideal für kleine Kinder oder Strandspiele.

Na El Arenalu se nachází nejen německé restaurace a kluby, ale také i holandské. Místní obyvatelé mluví převážně Španělsky (jejich jazyk) a německy. Angličtina moc populární není. Jelikož jsem měla na Mallorce silnou angínu a kamarádky byly nachlazené, příliš jsme toho nezažily. Ale i přesto stojí za zmínění chuťové prožitky na hotelu, nádherný bazén, promenáda, pivo v hospodách, vyhlídka necelý kilometr a půl od naší pláže a vyjížďka na kole do Palmy. (hlavní město). 

El Arenal has not only German restaurants and clubs, but also Dutch ones. The locals speak mostly Spanish (their language) and German. English is not very popular. Since I had a strong sore throat in Mallorca and my friends had a cold, we didn't experience much. But still worth mentioning the taste experiences at the hotel, a beautiful swimming pool, promenade, beer in pubs, a view less than a kilometer and a half from our beach and a bike ride to Palma. (Capital).

El Arenal hat nicht nur deutsche Restaurants und Clubs, sondern auch niederländische. Die Einheimischen sprechen hauptsächlich Spanisch (ihre Sprache) und Deutsch. Englisch ist nicht sehr beliebt. Da ich auf Mallorca starke Halsschmerzen hatte und meine Freunde erkältet waren, haben wir nicht viel erlebt. Aber noch erwähnenswert sind die Geschmackserlebnisse im Hotel, ein schöner Swimmingpool, Promenade, Bier in Kneipen, eine Aussicht weniger als anderthalb Kilometer von unserem Strand und eine Radtour nach Palma. (Hauptstadt).

Navštívili jste Španělsko, či konkrétně Mallorcu? Jaké byly vaše zážitky? Všechny místa, které jsme ve Španělsku navštívily naleznete na mém profilu na WORDLDEE.COM

Have you visited Spain or specifically Mallorca? What were your experiences? All the places we visited in Spain can be found on my profile at WORDLDEE.COM.

Haben Sie Spanien oder speziell Mallorca besucht? Was waren deine Erfahrungen? Alle Orte, die wir in Spanien besucht haben, finden Sie auf meinem Profil bei WORDLDEE.COM.


10 komentářů:

  1. To musela být nádhera! Španělsko ani Mallorcu jsem nikdy nenavštívila, ale určitě bych se tam ráda podívala. To mě mrzí, že jsi byla nemocná. Já takhle odmarodila Skotsko :/.

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda angíny, ale jinak to vypadá jako fajn dovolená (i když já tedy moře ani němčinu zrovna nemusím :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé závist. Já se taky už těším k moři, až bude možnost. Teď v březnu jsem porodila syna, tak jsme nikam jezdit nechtěli.

    OdpovědětVymazat
  4. Such beautiful photos! Thanks for the good mood!

    OdpovědětVymazat
  5. nikdy nebyla :) fotky jsou skvělé, muselo to být opravdu úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ježiš, jak mně chybí moře. Už jsem tam nebyla 3 roky a hrozně mě to mrzí. Snad příští rok, potřebovala bych trochu přestávku.

    Je mi líto, že jsi byla nemocná, to je na prd.

    MAKE-UP 💄 | JAK HO NANÁŠET A NOSIT, ABY VYPADAL DOBŘE 👸 | TIPY & TRIKY | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  7. Mallorca je úžasná, už 2x jsme museli tuhle dovču odložit kvůli covidu a pevně doufám, že příští rok už se tam dostaneme. :D :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, na Mallorce jsem nebyla, ale ve Španělsku u moře jo, když jsem byla menší :) Nicméně mám v plánu ho pořádně procestovat a podívat se i do různých měst, jako hlavně Barcelona nebo Madrid a Valencie!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Jak už jsem psala u minulého článku, Španělsko máme s mamkou stále v plánu. Do Barcelony už jsme měly vyrazit loni na jaře, ale bohužel covid nám to už dvakrát zrušil. Tak snad po mém Erasmu už to vyjde. Mallorka mě upřímně moc neláká, ale ta Barca moc! :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je škoda, že vám tam nebylo zrovna nejlépe. Podle fotek to vypadá moc krásně a že jste si to i v rámci mezí užili :) Já si taky na poslední dovolené pučovala kolo, ale nevím, jestli do toho ještě někdy půjdu, úplně šťastné to nebylo... :D Jinak jsem ve Španělsku ani na Mallorce ještě nikdy nebyla.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat