...: ŘÍJEN/ OCTOBER

neděle 22. listopadu 2020

ŘÍJEN/ OCTOBER

Každý rok na podzim s chladnějším počasím mám větší chuť péct, vařit a také si jídlo vychutnávat. Během října jsem několikrát zkoušela zdravé brownies, také jsem zkoušela zdravé langoše a francouzské toasty. Na začátku října jsme stihly ještě poslední posezení v restauraci, poté jsme si jídlo několikrát objednaly domů.  Ještě se mi sem zatoulala fotografie z konce září, kdy jsme s Hankou vyrazily do kina na Bábovky.

Every year with colder weather in outside I have mood for baking, cooking and eating. During October I tried healthy brownies, healthy langoustines and french toasts. At the beggining of October we were for last time in restaurant after this we could to order food only to our homes. The first picture is from the end of September. In this time we were in cinema. We watched  with Hana czech movie which is called Babovky. 

Im Oktober habe ich gebacken, gekocht und gegessen. Ich habe versucht, gesunde Brownies und French Toast zu machen.Wir haben das Restaurant Anfang Oktober zum letzten Mal besucht.Dann konnten wir nur noch Essen zum Haus bestellen. Ich habe auch ein Foto von Ende September, als wir im Kino waren.

Ačkoliv počasí už pěkné nebylo, stihly jsme ještě několik výletů a procházek... tady po Česku jsme se vydaly na rozhlednu Rosička, která je kousek od Žďáru nad Sázavou. Také jsme formou procházky šly zapálit svíčku na hřbitov mé babičce, která měla výročí úmrtí. Na fotce také vidíte dýni... ty na podzim miluji. A balíček jsme dostaly od kolegyně, která měla narozeniny. 

Although the weather was no longer nice, we did a few more trips and walks ... here in the Czech Republic we went to the Rosička lookout tower, which is not far from Žďár nad Sázavou. We also went for a walk to light a candle in the cemetery, my grandmother had the anniversary of her death. You can also see the pumpkin in the photo ... I love pumpkins during autumn. And we got the package from a colleague who had a birthday.

Obwohl das Wetter nicht mehr schön war, machten wir noch ein paar Ausflüge und Spaziergänge ... hier in der Tschechischen Republik gingen wir zum Aussichtsturm Rosička, der nicht weit von Žďár nad Sázavou entfernt ist. Wir gingen auch spazieren, um auf dem Friedhof eine Kerze anzuzünden, meine Großmutter hatte den Jahrestag ihres Todes. Sie können den Kürbis auch auf dem Foto sehen ... Ich liebe Kürbisse im Herbst. Und wir haben das Paket von einem Kollegen bekommen, der Geburtstag hatte.

Z výletů jsme se ještě s Mončou vydaly do Budišova, je to taková větší vesnice mezi Velkým Meziříčím a Třebíčí a je tam moc pěkný zámecký park. Zámecký park jsme navštívily i zde a vzaly si na cestu kávu (podpořily místní podnik). A s Hankou jsme šla poprvé vozit jejího synovce. 

From the trips, Monča and I went to Budišov, it is such a larger village between Velký Meziříčí and Třebíč and there is a very nice castle park. We also visited the castle park here and took coffee for the trip (we supported the local company). And with Hanka we took her nephew on walking.

Monča und ich gingen nach Budišov, es ist so ein größeres Dorf zwischen Velký Meziříčí und Třebíč und es gibt einen sehr schönen Schlosspark. Wir besuchten hier auch den Schlosspark und nahmen Kaffee für die Reise (wir unterstützten die lokale Firma). Und mit Hanka gingen wir mit ihrem Neffen spazieren.


Nejlepší výlet měsíce byl víkendový výlet do Rakouska, kde jsme objevovaly krásy místních hor a jezer a určitě vím, že se tam chci za rok podívat znova. A na konci měsíce jsme ještě navštívily Vídeň.

The best trip of the month was a weekend trip to Austria, where we discovered the beauty of the local mountains and lakes and I know I want to see it again in a year. And at the end of the month we visited Vienna. :)

Die beste Reise des Monats war eine Wochenendreise nach Österreich, wo wir die Schönheit der lokalen Berge und Seen entdeckten und ich weiß, dass ich sie in einem Jahr wieder sehen möchte. Und Ende des Monats haben wir Wien besucht. :) :)

12 komentářů:

  1. Ahoj, taky rád vařím, zejména dušená masa, když je velmi zima.
    I'm following you back :))
    fiftyshadesfashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Love this collage of photos. So many yummy shots.

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsi docela naplněný měsíc, vzdor tomu, že ho půlka byla už s koronavirovými omezeními. My říjnu stihli týden dovolené a taky zazimovat chalupu. A předdušičkovou návštěvu na hřbitově
    A ani jsem netušila, že Bábovky jsou zfilmované (četla jsem knížku - tedy jesli je to podle Třeštíkové).

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné fotky! :) Bábovky bych chtěla vidět! Tak snad jak otevřou kina...

    OdpovědětVymazat
  5. Great post. Thank you for sharing.:)
    New post - www.minnieart.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé, že jste stihli nějaké výlety. Dokud je relativně pěkné počasí, člověk by neměl sedět doma - zvláště v této době. Krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  7. mňa by zaujímalo ako si robila tie zdravé langoše mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pekně nabitý říjen jsi měla. Já akorát chodila do práce, vařila doma a šila :D :) Také s láskou vzpomínám, kdy jsme si naposledy byli sednout v restauraci :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Oh what a beautiful trip, I loved the photos, they were very cute.
    I loved the blog, which I'm already following. xoxo https://beperes.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Oh, Du warst so viel unterwegs und hast tolle Sachen gekocht! Danke für die schönen Fotos!
    Liebe Grüße, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpovědětVymazat