...: JURKOVIČOVA ROZHLEDNA/ Jurkovič´s tower/ Aussichtsturm

pondělí 8. února 2021

JURKOVIČOVA ROZHLEDNA/ Jurkovič´s tower/ Aussichtsturm

Krásné pondělní dopoledne. Od pátku jsem si dala tak trochu day off a byla aktivní pouze na mém instagramu a Facebooku pro přátele. Nicméně nový týden je tady a já mám pro vás hned několik článků, které bych chtěla v nejbližší době publikovat.

Za posledních několik týdnů došlo k velké změně, kamarádka i sestra zvládly zkoušky a začalo se cestovat. První z větších výletů byl s naším společným známým Tomášem do Beskyd, kde jsme navštívili Jurkovičovu rozhlednu a Pustevny. Aby článek nebyl dlouhý a nebyly jste zahlceni všemi těmi nádhernými fotkami,dnes vám popíšu pouze rozhlednu. 

Beautiful Monday morning. Since Friday, I took a little day off and I was active only on my instagram and Facebook for friends. However, the new week is here and I have several articles for you that I would like to publish in the near future.There has been a big change in the last few weeks, my friend and sister have passed the exams and travel has started. The first of the bigger trips was with our mutual friend Tomáš to the Beskydy Mountains, where we visited Jurkovič's lookout tower and Pustevny. So that the article is not long and there are not too many photos, today I will only describe the lookout tower.

Schöner Montagmorgen. Seit Freitag habe ich mir einen kleinen Tag frei genommen und war nur auf meinem Instagram und Facebook für Freunde aktiv. Die neue Woche ist jedoch da und ich habe mehrere Artikel für Sie, die ich in naher Zukunft veröffentlichen möchte.In den letzten Wochen hat sich viel verändert, mein Freund und meine Schwester haben die Prüfungen bestanden und die Reise hat begonnen. Die erste der größeren Reisen war mit unserem gemeinsamen Freund Tomáš in die Beskydy-Berge, wo wir den Aussichtsturm von Jurkovič und Pustevny besuchten. Damit der Artikel nicht lang ist und es nicht zu viele Fotos gibt, werde ich heute nur den Aussichtsturm beschreiben.

 

Jurkovičova rozhledna je malebná rozhledna nacházející se na kopci na konci města Rožnov pod Radhožtem. Jelikož v blízkosti je možnost za běžné situace navštívit valašské muzeum v přírodě, je parkoviště přímo pod rozhlednou. Parkoviště bylo zdarma, ale za běžné situace pravděpodobně bývá placené, byla tam budka, automaty a toalety. Rozhledna byla zavřená...

Jurkovič's lookout tower is a picturesque lookout tower located on a hill at the end of the town of Rožnov pod Radhožtem. As it is possible to visit the Wallachian open-air museum nearby, there is a car park directly below the lookout tower. Parking was free, but under normal circumstances it is probably paid, there was a booth, vending machines and toilets.  Lookout tower was closed.

Der Aussichtsturm von Jurkovič ist ein malerischer Aussichtsturm auf einem Hügel am Ende der Stadt Rožnov pod Radhožtem. Da das nahe gelegene walachische Freilichtmuseum besichtigt werden kann, befindet sich direkt unter dem Aussichtsturm ein Parkplatz. Das Parken war kostenlos, aber unter normalen Umständen wird es wahrscheinlich bezahlt, es gab einen Stand, Verkaufsautomaten und Toiletten. Der Aussichtsturm war geschlossen.


Na rozhlednu je to kousek do kopce, projdete bránou a vystoupáte až na vrchol. Už jen z kopce je krásný výhled do okolí. 

It is a short uphill to the lookout tower, you go through the gate and climb to the top. Just down the hill is a beautiful view of the surroundings.

Es ist ein kurzer Anstieg zum Aussichtsturm, Sie gehen durch das Tor und klettern nach oben. Gleich den Hügel hinunter hat man einen schönen Blick auf die Umgebung. 

 

Celý náš výlet také na/ Our trip also on/ Unsere Reise auch: worldee.com

11 komentářů:

  1. Omg it's so pretty! Loved your photos! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vypadá skvěle. Škoda, že byla zavřená. Mohl být z ní pěkný výhled.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, ale naštěstí byl výhled i ze spoda, což od všech rozhleden nebývá :)

      Vymazat
  3. Krásná rozhledna!
    Já byla tento rok už na dvou. Na jednu jsme se sice nedostali nahoru, protože je kvůli opatřením zavřeno, ale nevadí, snad v létě, až se tam vydáme znovu.
    Byla tam i pěkná restaurace, tak doufám a věřím, že v létě bude otevřeno, abychom si spolu s rozhlednou dali i nějaký dobrý obídek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že se začne otevírat jak se začne oteplovat :) jen cestování možná bude omezené, ale v rámci ČR doufám, že to snad bude v pohodě. Jinak to máš pěkné, že jsi stihla dvě :)

      Vymazat
  4. Mám rozhledny ráda, často je volíme jako cíl výletu. U Pusteven bych se trochu bála, že to tam bude hlava na hlavě, ale podle fotek to vypadá, že jste si vybrali nějaký dobrý den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pustevny byly hlava na hlavě, ale tu Stezku volil málo kdo, byla mlha a lidem se moc nechtělo za to dávat peníze, což bylo štěstí pro nás, byla to jak zimní pohádka, navíc tam člověk o nikoho nezakopl. :) Ta rozhledna byla v pohodě, tam šlo jenom pár lidí, asi jak je zavřená se lidem moc nechce.

      Vymazat
  5. Ta rozhledna vypadá krásně, jako z pohádky! :)

    OdpovědětVymazat