středa 16. března 2016

Zapečená brokolice/ Broccoli

Brokolice mi chutná už od mala. Jako dítě jsem trávila hodně času v Brně u babičky, nebo na chatě, kde babička vařívala houbovou polévku, do které doslova cpala zeleninu, no na jednu stranu to dost tím kazila, na druhou stranu díky jejím polívkám jsem si oblíbila brokolici...
Dlouhou dobu jsem se rozhodovala jestli mám říct našim aby mi ji koupili, je fakt, že "vařím" teprve chvíli takže dřív by mně byla k ničemu...Teprve nedávno mi ji koupili a já si mohla namyslet co s ní chci dělat... Tak tedy: ZAPEČENÁ BROKOLICE



                                  Ingredience:                                      Ingrediens                                             
                                  1ks brokolice                                       1broccoli
                                  brambory                                             potatoes
                                  250ml smetana                                   250mililiter of cream                               
                                  sůl                                                         salt
                                  česnek                                                  garlic
                                  plátkový eidam                                  cheese
                                  100g šunky                                        100 grams of ham
                                  máslo na vymazání                          butter

Nejdříve oloupeme brambory a necháme vařit tak aby nebyly úplně měkké. Poté rozdělíme brokolici na růžičky a necháme 2-3 minuty vařit ve vodě také do poloměkka. Mezitím si připravíme směs z česneku (počet stroužku záleží na vás), soli a smetany. Dno zapékací mísy vymažeme máslem, kdo chce může použít olej. Na dno pokládáme plátky šunky. Po uvaření klademe na šunku vrstvu brambor (ne všechny), na brambory dáme část brokolice a plátky sýrů. Poté dáváme další vrstvu brambor, brokolice. Celé to zalijeme směsí se smetanou a nakonec pokládáme opět sýr.

Boil the potatoes and broccoli (broccoli 2-3 minutes). You prepare a mixture of cream, garlic and salt.We erase baking dish with butter. On the bottom of the bowl we put the ham and then we put potatoes. On the potatoes we give broccoli and on the broccoli we give cheese. And again potatoes and broccoli. On broccoli we shold empty out our mixture with cream and on the cream we give cheese. And we put all to oven.

9 komentářů:

  1. I did not like broccoli when I was child, but now i do like with pasta or in pies!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat
  2. It looks so tasty <3 Have a nice day! :*

    www.sandina.pl

    OdpovědětVymazat
  3. Mám k brokolici rozporuplný vztah. Mám ji moc ráda, jenže ji špatně trávím a je mi z ní vždycky těžko :-( Nicméně bych si tento recept uměla představit s květákem. A místo eidamu bych dala pořádně tučnou goudu :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pak těžký, když má člověk něco rád a prostě to nemůžu :( úplně tě chápu a s květákem to dělá kamarádka, prý je to skvělý.

      Vymazat
  4. Předehřejte troubu na 200°C.
    Brokolici očistěte a nakrájejte na menší kousky.
    Položte brokolici na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
    Pečte brokolici v troubě asi 15-20 minut, nebo dokud není měkká a lehce zlatavá.
    Poté posypte strouhaným sýrem a vraťte zapečenou brokolici zpět do trouby, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlatět (asi 5-10 minut).

    OdpovědětVymazat