čtvrtek 24. března 2016

Žitná buchta s jablky/ Rye whisky cake

S tímto receptem jsem si tak trochu lámala hlavu, ačkoliv si asi budete říkat, že na této buchtě není co zkazit, musím vás vyvéct z omylu, je co zkazit, já jsem toho jasným příkladem. Když jsem ji dělala poprvé já chytrá dala do hrnku s cukrem dvě lžíce soli a protože jsem pořád ten začátečník, nenapadlo mě, že když tu sůl neoddělám přebyje všechen cukr. Po upečení buchta byla normálně slaná až tak, že i mamka prohlásila: "Ani pes by to nesežral." No jo stane se. Při dalším pokusu - při druhém, se mi už buchta povedla a já ji teď můžu konečně ukázat světu
Jo a málem bych zapomněla, buchta je hrníčková, takže pohoda. 

Ingredience                                                         Ingrediens
2hrnky žitné mouky                                            2mugs rye whisky flour
1 hrnek mléka                                                     1mug of milk
1 hrnek třtinového cukru/                                   1mug of sugar/
nebo 5pl medu                                                    or 5 tablespoon of honey
1vanilkový cukr                                                  1vanilla sugar
1 prášek do pečiva                                              1baking powder
1vejce                                                                  1egg
1čl skočice                                                           1teaspoon of cinnamon
strouhaná jablka                                                  apples
citronová kůra                                                     lemon peel

Postup:
Postup je jednoduchý, vezmeme všechny suroviny a vložíme do velké mísy, pořádně propracujeme těsto a rovnou jej dáváme na pekáč.

Proceeding is simple we take all and we give it to bowl.After this you can give your dough to oven.

 

8 komentářů:

  1. haha aj mne sa veľa krát podari , že ukuchtim niečo čo vyzerá katastrofalne! :D
    http://fashion-paradis.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi už párkrát stalo, že jsem musela jídlo vyhodit. :-D Mám ráda hrníčkové recepty, tak možná vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud budeš mít chuť a čas určitě vyzkoušej, je to za chviličku:)

      Vymazat
  3. Větu, že na téhle buchtě/receptu na cokoliv není co zkazit, beru s rezervou, já jsem schopná zkazit úplně cokoliv v kuchyni :D


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele já taky :D na poprvé jsem to zkazila... xD, ale je fakt, že hrníčkové buchty jsou jednoduché.

      Vymazat