...: Německo část 3/ Germany part 3 - Neuschwanstein

pondělí 11. září 2017

Německo část 3/ Germany part 3 - Neuschwanstein

Po obědě jsme si daly ještě krátkou odpolední siestu, která se nakonec protáhla  na hodinku. Ségra už byla "doma" z práce a tak jsme mohli pomalu vyrazit na cestu. 
Cílem naší odpolední výpravy byl zámek Neuschwanstein, který se nacházel přibližně sto kilometrů od Rottachu - místa, kde jsme pobývaly.

After lunch we went with my sister  on trip.
Target of our trip was castle which is called Neuschwanstein which was around 100 kilometers from Rottach - it was place where we were.


Cesta vedla přes malé vesničky, samoty i větší města. Točila se podél hor a lesů, pastvin s krávami a neuvěřitelně pomalu ubíhala. Díky tomu, že jsme potkali i pár semaforů, jsme se k zámku dostali až kolem sedmé hodiny večer.

Road was long and we met traffic lights. So we arrived on place around 7 PM
Vzhledem k rychlému stmívání jsme moc dobré vyhlídky na tůru  neměly, nicméně jsme to nevzdali a na zámek se šli podívat
Zaparkovali jsme blízko jezera nacházejícím se v městečku Schwangau ležícím přímo pod zámkem a vydali se tmavou cestou vstříc vzhůru. 
Trvalo nám to asi půl hodiny než jsme konečně viděli věžičky zámku před sebou. Byla téměř tma, ale i tak jsme si užívali toho, že jsme konečně na místě.
Zámek jsme si nafotily ze všech stran a pomalu se vrátily zpět k autu.

We parked at lake in city which lies under castle. It was Schwangau.We went around half hour to castle and when we came it was dark. So we took a photos of castle and we return back.
Do Rottachu jsme přijely těsně před jedenáctou hodinou a protože jsme umírali hladem, zastavili jsme ještě na mekáči. Jo mekáč...  jedno z nejlevnějších míst k dostání teplého jídla v Německu.

We arrived to Rottach around 11PM and we had hungry so we went to McDonald´s .
Můj outfit/ My outfit

4 komentáře:

  1. Tento zámek poznám jen z puzzlíkových dílků, kdy jsem kamarádce pomáhala skládat. Už jen na obrázku jsem ho obdivovala, vypadá opravdu nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho znám z puzzle! :-D Když jsem byla malá, měla jsem dokonce za to, že je to nějaký pohádkový vymyšlený zámek :-)
      Bebe

      Vymazat