...: První advent? / the first advent?

pondělí 27. listopadu 2017

První advent? / the first advent?

V pátek se v Brně rozsvítil Vánoční stromek,  zároveň s ním se nejspíš rozsvítili stromy i v dalších městech. V sobotu byl pochod čertů v Hollabrunnu a v Židlochovicích. (pochod rakouských čertů). Otevřeli se vánoční trhy (ve Vídni jsou otevřené myslím už od 17. listopadu). V neděli se začaly z vesela vyzdobovat domy a byty vánoční tématikou. Z několika stran zaznělo, že začal Advent. Ale je tomu opravdu tak?

On friday in Brno was put on the light of christmas tree, it was maybe in many cities. On saturday in Hollabrun in Austria were devils and  they were in Židlochovice in Czech republic too. At 17 th of November were started christmas markets in Wien.  And I thought that on this sunday was advent, but on my pracitce I heard that it will be advent this sunday.
Sweather: Zaful; lights: Pepco; candle: Primark


Do dnes jsem byla jedna z těch, kteří si mysleli, že ano. Ale opak je pravdou. Dnes jsem se dozvěděla na praxi, jak to s tím adventem je. Skrz zkušenosti babiček mi bylo vysvětleno, že se počítá posledí štědrovečerní neděle jako poslední adventní. Což mě docela překvapilo, ale smysl to dává. :) Nicméně my jsme s výzdobou začali již včera. 
Jak to máte vy? Máte domov již vyzdobený? Postřehli jste, že advent teprve začne?

Have you Christmas decoration at home? Do you know that advent will be this week? 
Pro dnešní článek jsem zvolila tričko/ mikinu s vánoční tématikou, které mi přišlo ze Zafulu. Tričko mě zaujalo nejen moji oblíbenou tmavě modrou barvou, ale také potiskem, který není příliš infantilní, ale vánoční je. Je kouzelný a je velice příjemné na těle. :)Určitě to není poslední vánoční oblečení, které jsem letost pořídila.

For today post I have choosen t-shirt/ sweather with christmas motif, which I have from Zaful. I like this t-shirt because of my favorite dark blue colour, nice material and motif. It is magic. It is not my last things with christmas motif.
*omlouvám se za kvalitu, po praxi mi už moc světlo nepřeje...

2 komentáře:

  1. Ano, vím, že advent teprve bude a tričko je moc krásné. Vánoční zdobení u nás začíná až teprve pár dní před štědrým dnem.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Já už mám vyzdobeno :) letos mám venkovní výzdobu ve stříbrné, oranžové a červené :)

    OdpovědětVymazat