...: Pondělí (Přílet do Bergama)/ Monday (arrival to Bergamo)

sobota 17. srpna 2019

Pondělí (Přílet do Bergama)/ Monday (arrival to Bergamo)

V pondělí 12. 8. jsme s kamarádkou odletěly na týdenní dovolenou do Itálie. Cílovým místem našeho letu bylo město Bergamo, ležící v podhůří Alp v severní Itálii. Let i ubytování jsme koupily přibližně měsíc a půl zpět. Let byl z Brna, letenky tam nás vyšly cenově přes 300 sta, zpět cenově přes 500, + 10 kilový kufr na odbavení za příplatek 600 korun. Ubytování jsme si našly přes Airbnb, kousek od centra Milana na ulici Via Pignolo 81. Let a ubytování nás vyšlo přibližně na 4000 korun. 

On Monday, August 12, my friend and me flew to Italy for a week's holiday. The destination of our flight was the city of Bergamo, located in the foothills of the Alps in northern Italy. We bought the flight and accommodation about a month and a half back. The flight was from Brno, air tickets went there over 300 CZK, back over 500, + 10 kilograms suitcase for check-in  for an extra 600 CZK. We found our accommodation via Airbnb, a short distance from the center of Milan on Via Pignolo 81. Flight and accommodation cost us about 4000 crowns.

Z Brna jsme odlétaly kolem po 4 hodině. Let měl trvat asi hodinu a dvacet minut, nakonec se o dalších 50 minut protáhl, vzhledem k tomu, že v Bergamu byla bouřka. Letadlo nemohlo přistát, při každém pokusu to s letadlem šíleně házelo, nakonec jsme 5x letěli kolem jezera Isea, letěly asi 40 kilometrů jižně a poté se vrátily zpět aby jsme mohli v pořádku přistát. Už po cestě byly vidět bouřkové mraky a mlha. 

We flew from Brno around 4 PM. The flight was supposed to last about an hour and twenty minutes, and eventually it was longer maybe around next 50 minutes, as there was a storm in Bergamo. The plane could not land, every time it tried it was problem and it was crazy,  we flew five times around Lake Isea, flew about 40 kilometers south and then returned back to be able to land in order. Storm clouds and fog were already visible during flight.

Na ubytování jsme se dostaly mezi 8 až 9. hodinou,  klíče nám měl předat nějaký společník majitele, bohužel neodpovídal, kontaktovaly jsme majitele a díky tomu jsme se ubytovaly až kolem 10 hodiny. Mezi tím jsme šly do pizzérie, která byla téměř naproti našemu domu. Pizzérie byla malá, ale velice příjemná. Po dovolené jsme se shodly, že jsem za celou dovolenou lepší pizzu a pivo neměly. 

We went to the accommodation between 8 am and 9 am, but it was problem with friend of owner of our flat, he did not answer about giving of keys, so we contacted owner.  In the meantime, we went to a pizzeria that was almost opposite our house. The pizzeria was small but very pleasant. After the holiday we agreed that we had no better pizza and beer during holiday. By the way we got keys after 10 PM.
A protože jsme po ubytování měly ještě hlad a chtěly jsme prozkoumat noční Bergamo, rozhodly jsme se vyrazit ulicí směrem do centra. V pondělí byla většina podniků po 11 hodině zavřená, nakonec jsme došly ke kebabu, kde byly i různé pizzy, párky atd. V domnění, že si dáme pizzu s kukuřicí jsme si objednaly Americano, bohužel nám přinesli zcela jinou pizzu, pizzu jsme nesnědly a zbytek si přinesly sebou na byt.
Italské názvy pro nás byly docela velkým oříškem po celou dobu našeho pobytu. 

And because we were still hungry and we wanted to explore night Bergamo, we decided to take the street towards the center. On Monday most of the restaurant and bars were closed after 11 am. We found restaurant with the kebab, where there were also various pizzas, sausages, etc. We ordered pizza Americano and we thought that it was with corn, but we got completely different pizza. Italian decriptions was for  us a big challenge troughout our stay.

12 komentářů:

  1. This looks like such a fun trip! I hope you and your friend are having a great time! I can't believe that pizza came with fries on top. Seems like a weird addition, but I'm sure it tasted great!

    xx Avalon from Simply Avalon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pizza with fries was good, but the first pizza was better. :)

      Vymazat
  2. To musí být skvělý zážitek! :) Krásné fotky.

    Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl, až na ten let kolem Bergama, už jsme toho měly plné zuby, bohužel počasí člověk neovlivní :(

      Vymazat
  3. Itálie je krásná, určitě bych se tam ještě chtěla někdy podívat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Such a beautiful photos. Enjoy in your holiday.

    New Post - http://www.exclusivebeautydiary.com/2019/08/ysl-black-opium-intense-night-edition_14.html

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych asi zešílela strachy, kdyby letadlo nemohlo přistát kvůli bouřce, úplně mi je špatně jen co si to představím :D Ale je super, že jste si tím nenechali zkazit hned ten první den v Bergamu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky, verím že si to tam užívaš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pizza is always a good idea! ;)

    https://julesonthemoon.com/

    OdpovědětVymazat
  8. V Itálii jsem byla jednou, ale ráda bych se tam určitě podívala znovu :) Hezké fotky!

    OdpovědětVymazat
  9. Musím souhlasit, že v Itálii jsem jedna tu nejlepší pizzu. Prostě všechno čerstvý a tak :) Ta první vypadá skvěle.. Ta druhá má fakt vtipnou kombinaci :D :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat