...: Moje oblíbené potraviny/ my favorite foods/ Meine Lieblingsgerichte 2/21

pondělí 5. dubna 2021

Moje oblíbené potraviny/ my favorite foods/ Meine Lieblingsgerichte 2/21

Hezký den, vítám vás u druhého pokračování článku s mým oblíbeným jídlem. Jak jsem již psala minule, nejvíce nakupuji v místních marketech: Penny, Billa, Kaufland. Občas jdu pro potraviny do bio produktu, drogérie, či objednávám z internetu, či mi něco málo doveze kamarád z Lidlu. 

Gnocci nejčastěji kupuji v Bille, v akci je mají kolem 15 korun a mají vysoký podíl brambor. Kuskus nakupujeme také v akci, nejraději ho mám se zeleninou, kari a kuřecím masem. Crispins placičky mám poprvé z Kauflandu, mají hooodně sacharidů, ale jsou moc dobré. Celozrnné těstoviny kupuji za 30 korun v DM a vaječná kolínka jsem koupila někde v akci. Miluji těstoviny a těch semolinových sním moc, vaječné více zasytí. 

Have a nice day, welcome to the second sequel to the article with my favorite food. As I wrote last time, I shop the most in local supermarkets: Penny, Billa, Kaufland. Sometimes I go for food to an organic product, drugstore, or I order from the Internet, or a friend from Lidl brings me a little.

I most often buy gnocci in Bill, they have around 15 crowns in action and have a high proportion of potatoes. We also buy couscous in action, I prefer it with vegetables, curry and chicken. I have Crispins patties from Kaufland for the first time, they have a lot of carbohydrates, but they are very good. I buy whole wheat pasta for 30 crowns in DM and I bought egg pasta somewhere in action. 

Ich wünsche Ihnen einen schönen Tag und begrüße Sie zur zweiten Fortsetzung des Artikels mit meinem Lieblingsessen. Wie ich letztes Mal schrieb, kaufe ich am meisten in lokalen Supermärkten ein: Penny, Billa, Kaufland. Manchmal gehe ich zu einem Bio-Produkt, einer Drogerie oder bestelle im Internet, oder ein Freund von Lidl bringt mir ein wenig.

Ich kaufe am häufigsten Gnocci in Bill, sie haben ungefähr 15 Kronen in Aktion und einen hohen Anteil an Kartoffeln. Wir kaufen auch Couscous in Aktion, ich bevorzuge es mit Gemüse, Curry und Hühnchen. Ich habe Crispins Pastetchen aus Kaufland zum ersten Mal, sie haben viele Kohlenhydrate, aber sie sind sehr gut. Ich kaufe Vollkornnudeln für 30 Kronen in DM und ich habe irgendwo in Aktion Eiernudeln gekauft.

 

100% burákové máslo kupuji na Aktinu a připadá mi cenově výhodnější než z DM, Kauflandu a podobně. Müsli mám poprvé a moc doporučuji, dávám do jogurtu, kefíru odpoledne ke svačině a má velké kusy ovoce. 

I buy 100% peanut butter on czech e-shop Aktin and it seems to me more cheaper than from DM, Kaufland and the like. I have muesli for the first time and I highly recommend it, I put it in yogurt, kefir in the afternoon for a snack and it has large pieces of fruit.

Ich kaufe 100% Erdnussbutter im tschechischen E-Shop Aktin und es scheint mir billiger als bei DM, Kaufland und dergleichen. Ich habe Müsli zum ersten Mal und ich kann es nur empfehlen, ich lege es in Joghurt, Kefir am Nachmittag für einen Snack und es hat große Fruchtstücke.

Ovesné vločky jsou must have, kupuji v Kauflandu drcené půl kg cca za 15 korun. Obměňuji za různé instatní kaše, nejčastěji kupované v Bille 

Oatmeal is my a must have, I buy in Kaufland crushed half a kg for about 15 crowns. I exchange it for various instant porridges, most often bought in Billa.

Haferflocken sind mein Muss, ich kaufe in Kaufland zerkleinert ein halbes kg für ca. 15 Kronen. Ich tausche es gegen verschiedene Instant-Brei ein, die meistens in Billa gekauft werden.

MILUJI SLADKÉ, ale naučila jsem se sladkosti konzumovat nejčastěji ve formě ovoce, přírodně slazených sladkostí a více procentní čokolády. Vždy mám čokolády v zásobě. Rozinky jsem dostala od Mikuláša, to samé oříšky, i když je běžně nekupuji, mám je moc ráda. Karina je 50% čokoláda z Penny, dávám spíše do buchet. Čokoládu od Čokolandu moc doporučuji, je slazená maltinolem a uspokojí chutě stejně jako běžná čokoláda. Koupíte v Kauflandu, nebo Albertu za 30 korun a mají 3 druhy. 

I LOVE SWEETS, but I learned to consume sweets most often in the form of fruit, naturally sweetened sweets and more percentage of chocolate. I always have chocolates in stock. I got the grapes from Mikuláš, the same nuts, even though I don't usually buy them, I really like them. Karina is 50% chocolate from Penny, I put it to cakes. I highly recommend chocolate from Chocoland, it is sweetened with maltinol and will satisfy the tastes just like ordinary chocolate. You can buy it in Kaufland or Albert for 30 crowns and they have 3 types.

Ich LIEBE SÜSSIGKEITEN, aber ich habe gelernt, Süßigkeiten am häufigsten in Form von Früchten, natürlich gesüßten Süßigkeiten und mehr Schokolade zu konsumieren. Ich habe immer Pralinen auf Lager. Ich habe die Trauben von Mikuláš bekommen, die gleichen Nüsse, obwohl ich sie normalerweise nicht kaufe, mag ich sie wirklich. Karina ist 50% Schokolade von Penny, ich habe es zu Kuchen gelegt. Ich kann Schokolade aus Chocoland nur empfehlen, sie ist mit Maltinol gesüßt und wird den Geschmack genau wie gewöhnliche Schokolade befriedigen. Sie können es in Kaufland oder Albert für 30 Kronen kaufen und sie haben 3 Arten.

11 komentářů:

  1. Tak z tvých oblíbenců nemám vyzkoušeného nic. Možná proto, že nenakupuji v Kaufu (nemám žádný po ruce) a vlastně ani v Penny (tenhle SM je mi spíš nesympatický, ani nevím proč). Znám musli od Emca, ale já raději čokoládové (i když je z cukrem ;-)). Mrknu na tu čokoládu, to je zajímavý tip (jsem čokoholik ;-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé další čokoholik. To jsem ráda, že v tom nejsem sama. Některé věci by měly být i v Lidlu. Jinak moc děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. O těch cizrnových placičkách čtu poprvé, ani nevím, že něco takového existuje. I když, ono je teď tolik možností, co koupit... :D Gnocchi z Billy mám taky ráda :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také nevěděla, ale narazila jsem na ně, když jsem chtěla zkusit koupit falafell. Jsou moc dobré, až mě to překvapilo, na to, že jsou z "prášku".

      Vymazat
  3. My do Kauflandu vůbec nechodíme, tak plno potravin vidím poprvé. Jinak taky mám moc ráda těstoviny. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale tak třeba něco by jsi pořídila případně i jinde, pokud by tě to zaujalo. Spousta potravin je obdobných.

      Vymazat
  4. Jé, ty píšeš trojjazyčně! To je super. Taky jsem to zkoušela, ale zjistila jsem, že mě stejně čtou hlavně Češi, takže jsem toho nakonec nechala. :)
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, já právě čtu i německé a některé anglicky psané blogy, tak se snažím přizpůsobovat i čtenářům z jiných zemí a navíc se tím trénuji, i když to není asi úplně vše spisovně a správně :D ale dle odezvy rozumí.

      Vymazat
  5. Takových věcí ty jo, jaké jsou ty zdravé těstoviny je tam znát nějaký rozdíl? :) super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týká chuti, musí se více dochutit, dosolit (alespoň mi připadá)a jinak více zasytí. Samotné nedoporučuji :D ale některé nejsou moc dobré.

      Jinak děkuji.

      Vymazat
  6. Už aby to bylo všechno zpátky. Některé domácnosti dle mě vůbec neuznávají bio produkty a to by se mělo změnit. Žijeme si tady v Čechách nad poměry a přitom se stravujeme jako by byl ještě komunismus. Ani se nedivím že existují lidé na této planetě, s některými stravovacími návyky.

    OdpovědětVymazat