...: STRAVOVÁNÍ, ŽIVOTNÍ STYL/ FOOD AND LIFESTYLE/ ESSEN AND LEBENSTYLE - NEWS

sobota 10. dubna 2021

STRAVOVÁNÍ, ŽIVOTNÍ STYL/ FOOD AND LIFESTYLE/ ESSEN AND LEBENSTYLE - NEWS

Krásnou sobotu všem čtenářům. Dnes bych se s vámi chtěla podělit o novinky v oblasti mého stravování a životního stylu. Za poslední 3 týdny jsem zahodila kalorické tabulky a začala opět jíst dle mého vlastního uvážení. Stále peču zdravěji a stravu prokládám hodně zeleninou a ovocem. Miluji ovoce. Také jím spoustu nízkotučných produktů. Nedávno jsem díky kamarádovi viděla moc zajímavý dokument o tom, že veškeré mléčné výrobky a výrobky živočišného původu nám ucpávají žíly a několik vrcholových sportovců dokonce přiznalo, že jedí pouze přírodní stravu, díky níž pociťují vysoké výkony ve sportu a přísun energie. Nehodlám překopat svůj život, navíc bych měla obtíže při získávání důležitých zdrojů jako jsou bílkoviny (nezvládám je získávat v dobré míře ani u živočišných produktů), ale trochu jsem se zamyslela... a přišlo mi zajímavé to s vámi sdílet.
 
Have a nice Saturday to all readers. Today I would like to share news about my diet and lifestyle. In the last 3 weeks, I dropped the calorie tables and started eating again at my own discretion. I bake healthier and add a lot of vegetables and fruits to my diet. I love fruit. I also eat a lot of low-fat products. Recently, thanks to a friend, I saw a very interesting documentary that all dairy products and products of animal origin clog our veins, and several top athletes even admitted that they only eat a plant diet, thanks to which they feel high performance in sports and energy intake. I'm not going to change my life, in addition, I would have difficulty obtaining important sources such as proteins (I can't get them well in animal products), but I thought about it... 
 
Ich wünsche allen Lesern einen schönen Samstag. Heute möchte ich Neuigkeiten über meine Ernährung und meinen Lebensstil mitteilen. In den letzten 3 Wochen habe ich die Kalorientabellen fallen lassen und nach eigenem Ermessen wieder mit dem Essen begonnen. Ich backe gesünder und füge meiner Ernährung viel Gemüse und Obst hinzu. Ich mag Früchte. Ich esse auch viele fettarme Produkte. Dank eines Freundes habe ich kürzlich einen sehr interessanten Dokumentarfilm gesehen, in dem alle Milchprodukte und Produkte tierischen Ursprungs unsere Venen verstopfen, und einige Spitzensportler gaben sogar zu, dass sie nur eine pflanzliche Ernährung zu sich nehmen, dank derer sie sich im Sport und im Sport sehr leistungsfähig fühlen Energieaufnahme. Ich werde mein Leben nicht ändern, außerdem hätte ich Schwierigkeiten, wichtige Quellen wie Proteine zu erhalten (ich kann sie in tierischen Produkten nicht gut finden), aber ich habe darüber nachgedacht ...
 
Sources: https://www.akcniletaky.com; https://www.nemleko.cz; https://www.dm.cz/

Do kávy a kaší si občas dávám sojové mléko se sníženým obsahem cukru (kupuji v DM, nebo v akci v Kauflandu). Také si občas ráda dám tofu, či semínkové chleby, krekry (bez vajec), rostlinnou pomazánku, či humus. Ráda bych si jednou za čas koupila i rostlinné jogurty, nebo výrobky od firmy Optimistic (Nemléko), ale trh běžných spotřebitelů není na plant base stravu příliš zaměřen, produktů není tolik a ty co jsou dostupné, jsou většinou šíleně předražené. 

For coffee and porridge, I sometimes have soy milk with reduced sugar content (I buy in DM, or in action in Kaufland). I also sometimes like tofu, or seed breads, crackers (without eggs), vegetable spread or humus. I would like to buy vegetable yoghurts or products from Optimisstic (Nemléko) once in a while, but the market of ordinary consumers is not very focused on the plant base diet, there are not so many products and those that are available are usually insanely overpriced.

Für Kaffee und Brei habe ich manchmal Sojamilch mit reduziertem Zuckergehalt (ich kaufe in DM oder in Aktion in Kaufland). Ich mag auch manchmal Tofu oder Samenbrot, Cracker (ohne Eier), Gemüseaufstrich oder Humus. Ich würde gerne ab und zu pflanzlichen Joghurt oder Produkte von Optimisstic (Nemléko) kaufen, aber der Markt der normalen Verbraucher konzentriert sich nicht sehr auf die pflanzliche Ernährung, es gibt nicht so viele Produkte und die verfügbaren sind normalerweise wahnsinnig überteuert .

TI KDO MĚNÍ SVĚT

 

10 komentářů:

  1. Tak to o mliečných produktoch som nevedela. Veľmi si ma teraz zaujala. Ja si dávam ako do ovsených kaší sójové mlieko ale inak jogurty a ostatné produkty jem normálne. Skúsim sa popozerať po iných alternatívach. Ďakujem

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také jím, jen občas obměním a mám z toho lepší pocit, masa se zbavit nehodlám :D

      Vymazat
  2. Dokument musel být zajímavý :O. Ale stejně by mě asi nepřesvědčil, já prostě miluji mléčné výrobky :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem velký jogurtožrout a milovník sýrů, takže vyloučení mléčných výrobků není nic pro mne. Snažím se jíst zdravě, ale občas mi to nabourává manžel, který je milovník české klasiky (dneska jsme měli k obědu jitrnici :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitrnici bych zrovna mít nemohla, na zabijačkové pochoutky moc nejsem a ani jako dítě jsem to nechtěla. U nás to nabourává táta, hlavně u mámy, u které se snažím lehce pozměňovat jídelníček také.

      Vymazat
  4. That's so great. I changed up my diet a bit too...more water and fruits because here it's getting really hot.

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  5. Život bez kalorických tabulek je super. Člověka je hrozně omezuje a já jsem zrovna ten typ, co potřebuje vše plnit na 100 % takže to není nic pro mě... :D To s těmi mléčnými produkty není pravda. Ani že mléko zahleňuje. Však to bychom už byli všichni asi mrtvý... :D Ať si každý jí, jak chce, co mu vyhovuje, ale necpe to ostatním :) Ale obdivuju Tě, že jsi se do toho postila a začala zdravěji jíst, to je pecka ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravé pečení mám také ráda, poslední dobou zkouším různé kombinace a je fajn experimentovat a objevovat nové chutě. :))

    OdpovědětVymazat