...: POSLEDNÍ DNY V BRNĚ 21/ LAST DAYS IN BRNO/ LETZTE TAGE IN BRNO

sobota 24. července 2021

POSLEDNÍ DNY V BRNĚ 21/ LAST DAYS IN BRNO/ LETZTE TAGE IN BRNO

Že je Brno centrem zážitků jsem věděla už dávno, ale chuť velkoměsta jsem poznala až za poslední měsíce, kdy aktivně hledám v Brně práci v oboru marketing a jezdím na focení, za rodinou, či přáteli. 

I knew  a long time that Brno is the center of experiences, but I only knew the taste of the big city in recent months, when I am actively looking for a job in the field of marketing in Brno and I also go there on photo shoot, to family or to friends. 

Ich wusste schon lange, dass Brünn das Zentrum der Erfahrungen ist, aber den Geschmack der Großstadt kannte ich erst in den letzten Monaten, als ich aktiv nach einem Job im Bereich Marketing in Brünn suche und dort auch zum Fotoshooting gehe , an die Familie oder an Freunde.

 

Na Brnu mě neuvěřitelně baví milion možností jak využít čas, procházky, okolní příroda, lesy, vyhlídky, parky, rozhledny, ale také možnost setkávání a poznávání nových lidí, ochutnávání pokrmů, zkoumání těch top podniků a celkově ten ruch a večerní útěk před realitou do zákoutí nejrůznějších uliček. 

In Brno, I really enjoy a million opportunities to use time, walks, surrounding nature, forests, viewpoints, parks, lookout towers, but also the opportunity to meet and meet new people, taste food, explore the top centres and overall the bustle and evening escape from reality to corners of various streets. 

In Brünn genieße ich wirklich eine Million Möglichkeiten, die Zeit zu nutzen, Spaziergänge, die umliegende Natur, Wälder, Aussichtspunkte, Parks, Aussichtstürme zu nutzen, aber auch die Möglichkeit, neue Leute zu treffen und kennenzulernen, Essen zu probieren, die Top-Zentren zu erkunden und insgesamt das Treiben und die abendliche Flucht aus der Realität in die Ecken verschiedener Straßen.

Mariánské údolí

I z pohledu bussines má Brno co nabídnou, jednak se neustále rozvíjí a vznikají nová centra ale také cítíte tu určitou důležitost, eleganci, formálnost, novodobost a zároveň naprostou uvolněnost zaměstnanců a pracovního prostředí. Trochu mi to připomíná americké seriály a hlavní hrdiny pracující v kancelářích... 

Even from the point of view of the business, Brno has a lot to offer, on the one hand it is constantly evolving and new centers are being created, but you also feel a certain importance, elegance, formality, modernity and at the same time complete relaxation of employees and work environment. It reminds me a bit of American series and the main characters working in offices... 

Auch aus geschäftlicher Sicht hat Brünn viel zu bieten, einerseits entwickelt es sich ständig weiter und neue Zentren entstehen, aber man spürt auch eine gewisse Bedeutung, Eleganz, Formalität, Modernität und gleichzeitig völlige Entspannung von Mitarbeitern und Arbeitsumfeld. Es erinnert mich ein bisschen an amerikanische Serien und die Hauptfiguren, die in Büros arbeiten ...

Quennie

Za poslední měsíc jsem viděla ohňostroje nad Špilberkem od Ignis Brunensis, účastnila se koncertu skupiny Quennie, ochutnala zmrzlinu slaný karamel, několikrát si zašla na pivo a kromě lomu Hády jsem také objevila prostředí Mariánského údolí. I když mi život u nás ve městě celkem vyhovuje, miluji to živo. 

In the last month, I have seen fireworks over Špilberk by Ignis Brunensis, participated in a concert by the Quennie group, tasted salted caramel ice cream, had a beer several times and, in addition to the Hády quarry, I also discovered the environment of the Mariánské valley. Although life in our city suits me quite well, I love live in Brno. 

Im letzten Monat habe ich ein Feuerwerk über Špilberk von Ignis Brunensis gesehen, an einem Konzert der Quennie-Gruppe teilgenommen, gesalzenes Karamell-Eis probiert, mehrmals ein Bier getrunken und neben dem Hády-Steinbruch auch die Umgebung von Spilberg entdeckt das Marienbad. Obwohl mir das Leben in unserer Stadt recht gut gefällt, liebe ich das Leben in Brünn.

Jean Paul´s Bistro
Restaurant Adria

7 komentářů:

  1. Brno je prostě láska. ♥ To říkám posledních 5 let, co tu studuji a nemůžu to město přestat vychvalovat. Od prvního momentu jsem věděla, že ty roky na výšce si tam neskutečně užiju a taky že jo. Jsem Brnu vděčná za mnohé. :)

    OdpovědětVymazat
  2. V Brně jsem byla na dva dny minulý rok a musím říct, že to město má fakt něco do sebe! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. V Brně jsem byla několikrát, ale celé prochozené ho zdaleka nemám. Slaný karamel teď hodně jede, lidé si ho moc chválí.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  4. Já nedám na Brno vůbec dopustit, bydlím tady asi 6-7 let a i jako dítě jsem jezdila do Brna k babičce, takže jsem vždy byla tak nějak poblíž. Neumím si představit bydlet někde jinde - zvlášť když jsem v Bystrci, kde je to skoro taková dědina blízko přírody a centrum mám pořád kousek šalinou, prostě ideálka ♥

    OdpovědětVymazat
  5. V Brne som ešte nikdy nebola, ale určite tam chcem niekedy zájsť, vyzerá to na veľmi zaujímavé mesto :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  6. Koukám, že sis to v Brně užívala naplno a tak to má být! :)

    OdpovědětVymazat