...: TRIP TIP - Český Krumlov

sobota 7. července 2018

TRIP TIP - Český Krumlov

Dalším mým typem na výlet je město Český Krumlov, které taktéž jako dvě předchozí místa se nachází v oblasti Šumava

The next type for trip is the town of Český Krumlov, which like the two previous places, is located in the Šumava area.

Český Krumlov je známý nejen z hlediska památkového, doporučuji navštívit zámek, který se tyčí nad městem, pokud vás prohlídky nebaví a máte rádi vyhlídky, pak vaše kroky mohou směřovat na věž, ze které je krásný výhled nejen na město, ale i do okolí. I pouhá procházka skrze nádvoří zámku je příjemná, kdy si můžete užívat krásu zámku, ale také se podívat na medvědy v příkopu u zámku. 
Střed města je tvořený historickými domečky a najdete zde spoustu vynikajících restaurací. Z vlastní zkušenosti nemohu žádnou doporučit, nicméně určitě naleznete  spoustu kladných recenzí na internetu (i já jich spousty našla).

Český Krumlov is famous not only from the point of view of the monuments, I recommend to visit the castle, which towers over the city, if you are not enjoying the monuments and you like amazing view, then your steps can go to a tower from which there is a view not only to the city but also to the surroundings. Even a walk through the courtyard of the castle is pleasant because you can enjoy the beauty of the castle, but also to see the bears in the ditch near the castle.
The center of the city is made up of historic houses and you will find plenty of excellent restaurants. From my own experience, I can not recommend any, but you will certainly find plenty of positive reviews on the internet (I have found too many of them).

Pokud jste spíše dobrodružný typ, pak město nabízí vyžití v oblasti vody, spousta lidí, kteří se vypraví sjíždět Vltavu, volí trasu skrze Krumlov, kde jsou hned pod zámkem jezy. 

If you are a rather adventurous type, then the city offers rafts. Lots of people who raft on the Vltava River choose the route through Krumlov.
A

A posledním důvod proč Krumlov navštívit je pohádka Anděl Páně dvě, která se v Krumlově natáčela. :) (Teď doufám, že jsem to nepomotala :D)

And the last reason why you can visit  Krumlov is the czech story Angel 2. Which was filming in Krumlov. :) 

Navšítivili jste Český Krumlov? Láká vás toto místo? 

Did you visit this place? Do you want visi Česky Krumlov?

25 komentářů:

  1. Cesky Krumlov je nádherný a jednou bych se tam chtěla podívat :) Asi nám s přítelem naplánují na pristi víkend výlet :D

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Český Krumlov je opravdu krásné město, byla jsem tam už třikrát, pokaždé jsme sjížděli Vltavu, ale také jsme si udělali čas na prohlídku města.
    Krásné fotky :)

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych chtěla zkusit sjíždět, ale nevím jestli na to mám. :) Poznala bych Krumlov i z jihého hlediska. Jinak moc děkuji.

      Vymazat
  3. V Českém Krumlově jsem ještě nikdy nebyla, ale musí tam být hezky. Já mám teda raději prohlídky, než vyhlídky. Nikdy se mi nechce šlapat po tolika schodech. :-D Ale výhled je určitě vždy nádherný. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda obojí, ale chápu, že někdo preferuje to a někdo zase to.:) Ty schody mě jako mínus nenapadly, ale je fakt, že někdo to šlapání nemusí, zvlášť když bývají kolikrát ještě strmé a podobně.

      Vymazat
  4. V České Krumlově jsem byla už několikrát a až na tu spoustu turistů mám toto město moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednou, ale ráda bych se ještě podívala.:) Musí být skvělé se tam vrátit.

      Vymazat
  5. Krásné fotky! on tam ten medvěd fakt je?! haha. Byla jsem tam minulý měsíc a ČK zbožňuju. Jen je to tam trošku předražený a hrozně moc turistů, ale je to jedno z nejkrásnějších měst ČR. JANISTEA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch turistů je hodně, dokonce jsem četla, že je to jedno z nejnavštěvovanějších míst v ČR... to o tom něco vypovídá a s tím určitě souvisí i ty ceny. :(

      Vymazat
  6. Český Krumlov je nádherný, moc ráda se tam vracím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. V Českém Krumlově jsem byla před měsícem na vodě a ohromně jsem si to užila, je to tam nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  8. Beautiful photos <3

    http://makeyourperfectstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. V Krumlově jsem ještě nebyla, ale chtěla bych se tam někdy podívat, je to krásné město :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  10. Vůbec jsem tam nebyla :) Ale vypadá to tam pěkně :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  11. Krumlov je krásný!! Ráda bych tam také zavítala :) nyní mohu pouze soudit z fotek a z vyprávění mamky, která tam byla nedávno s přítelem a byla nadšená.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  12. Český Krumlov miluji. Krásné a pohádkové město. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Český Krumlov spolu s Táborem je město, které má podobnou architekturu jako Praha. Proto se mi výlety do těchto měst tak moc oblíbily. Navíc tam není tolik turistů, jako byste potkali třeba ve stověžaté Praze. Chybí mi ty časy, kdy jsme s našimi vyrazili Volhou pod stan po republice...

    OdpovědětVymazat