...: DUBAI/ PÁTEK, SOBOTA/ 13. 03. - 14. 03. 2020/ friday and saturday in Dubai

neděle 10. května 2020

DUBAI/ PÁTEK, SOBOTA/ 13. 03. - 14. 03. 2020/ friday and saturday in Dubai

Pojďme se naposledy skrze články podívat zpět do Dubaje, do města, kde jsem před měsícem a půl chvíli pobývala. Poslední dny utekly jako voda. Na poslední celý den v Dubaji jsme měly v plánu vodní park, nakonec jsem usoudily, že peněz jsme utratily spoustu a tak jsme volily trochu klidnější program na pláži. Jak jsem psala v jednom z předchozích článků, tak opravdu platí co kousek pláže to zcela jiný svět. Po snídani jsme opět navštívily pláž JBR2, tentokrát trochu dál od velkého kola. U pláže bylo spousta barů a atrakcí, vodních pro děti a pro dospělé Flying Cup, odkud byl nádherný výhled na pláž, výškové domy, ale i také na část palmy. 

Let's take one last look through the articles back to Dubai, the city where I was a month and a half ago. The last days we have flowed by like water. We had a water park planned for the last whole day in Dubai, and we finally decided that we had spent a lot of money, so we chose a slightly more relaxed program on the beach. As I wrote in one of the previous articles, it is really true that the every part of beach is a completely different world. After breakfast we visited the beach JBR2 again, this time a little further from the big wheel. At the beach there were many bars and attractions for children and for adults Flying Cup. From Cup there was a beautiful view of the beach, high-rise buildings, but also part of the palm island.

V podstatě celé páteční odpoledne jsme polehávaly na pláži a chytaly poslední bronz. Na oběd jsme si skočily do baru a zvolily jsme Fish and Chips, což jsem měla úplně poprvé a bylo to chuťově dokonalé! Na pláži jsme to zabalily kolem páté hodiny, v té době začíná slunce zalézat a foukat chladnější vítr... 

Basically, we lay on the beach all Friday afternoon. We went into the bar for lunch and chose Fish and Chips, which I had for the very first time and it had perfect taste! We ended on the beach around five o'clock, at that time the sun begun to set in and a colder wind blowed. 


Den pokračoval posledními nákupy v Mall of the Emirates, večeří v hotelu, balením a posledním posezením v hotelovém baru s živou hudbou, kde jsme navázaly mezinárodní kontakty s Rusy. 


Den pokračoval posledními nákupy v Mall of the Emirates, večeří v hotelu, balením a posledním posezením v hotelovém baru s živou hudbou, kde jsme navázaly mezinárodní kontakty s Rusy.

V sobotu jsme si daly poslední luxusní snídani, dobalily věci, válely se u bazénu a jely zpět na letiště. Co se týká letiště, kontroly už nebyly tak přísné, protože všem na letišti bylo zcela jasné, že "utíkáme" domů, protože ten víkend měly z Dubaje letět poslední tři letadla do Prahy... Ten den měl zvláštní atmosféru. Navíc počasí za celý týden bylo nejteplejší, bylo dusno a zataženo a do toho vše, co se dělo u nás a kam jsme se vracely... 

On Saturday we had our last deluxe breakfast, packed our things, lay by the pool and drove back to the airport. As for the airport, the controls were not so strict, because it was clear to everyone at the airport that we were "running" home, because the last three planes were to fly from Dubai to Prague that weekend ... This day was a weird atmosphere that day. In addition, the weather for the whole week was the warmest, it was stuffy and cloudy...

Celkově Dubaj a naši dovolenou hodnotím kladně až na tolik, že bych se tam klidně hned vrátila, Dubaj je místem, kde jsou nádherné písečné pláže, azurové moře, místem, kde je spousta atrakcí pro dospělé i děti, spousta vyžití, spousta příjemných lidí (alespoň, co jsme potkaly), je místem spousty možností! :) A určitě je stále co objevovat...


Overall that I evaluate our holiday and Dubai positively so much that I would return there right away, Dubai is a place where there are beautiful beaches, the sea, a place where there are many attractions for adults and children, lots of activities, lots of nice people (at least, what we met) is a place of many possibilities! :)




4 komentáře:

  1. Vypadá to, že jste si dovolenou užily (a stihly jste to na poslední chvíli) a to je fajn. Já nejsem úplně typ na tento druh dovolených, ale někomu by se zas asi nelíbil můj způsob dovolených v pohorách :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, to musela být fakt divná atmosféra, když jste letěly tak na poslední chvíli... Ale hlavně, že jste si dovolenou fakt užily! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně, že jste stihly cestu nazpět, ale muselo tam být nádherně. Dubai mě až tak neláká, ale asi měním názor.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Ta pláž a jídlo! Bože, hned bych někam vycestovala! :D :)

    OdpovědětVymazat