...: Hřejivé polštářky/ Warm pillows/ Warme Kissen

středa 28. dubna 2021

Hřejivé polštářky/ Warm pillows/ Warme Kissen

Krásný den, dnes bych se chtěla zaměřit na problémy s páteří a celkově se zády a doporučit vám některé věci, co mně osobně pomáhají. Asi před měsícem jsem si zablokovala krk a po 5 dnech nesnesitelné bolesti a nemožnosti pohybu s krkem, jsem vyhledala lékaře. Předepsal mi silné léky, které jsem brala z měsíční kůry 14 dní (konzultovala jsem v lékárně), dostala jsem krční nástavec a předepsané rehabilitace

Have a nice day, today I would like to focus on the problems with my spine and my back in general and recommend some things that help me personally. About a month ago I blocked my neck and after 5 days of unbearable pain and inability to move my neck, I sought a doctor. He prescribed me strong medications, which I took from the monthly cortex for 14 days (I consulted at the pharmacy), I received a neck fixation and prescribed rehabilitation.

Ich wünsche Ihnen einen schönen Tag und möchte mich heute auf die Probleme mit meiner Wirbelsäule und meinem Rücken im Allgemeinen konzentrieren und einige Dinge empfehlen, die mir persönlich helfen. Vor ungefähr einem Monat habe ich meinen Nacken blockiert und nach 5 Tagen unerträglicher Schmerzen und Unfähigkeit, meinen Nacken zu bewegen, einen Arzt aufgesucht. Er verschrieb mir starke Medikamente, die ich 14 Tage lang aus dem monatlichen Kortex nahm (ich konsultierte in der Apotheke), ich erhielt eine Halsfixierung und verschrieb mir eine Rehabilitation. 

 

Kromě výše zmiňované léčebné kúry jsem také zařadila téměř na denní pořádek nahřívaní obilí, které přikládám na bolestivá místa a moc mě zaujaly a usnadnily pohyb tepelné polštářky. Moji první sadu jsem kupovala v lékárně Dr. Max a byla v akci kolem 109 korun, běžná cena je o něco málo vyšší. Poté jsem čistě náhodou narazila na polštářky v Rossmanovi, kde je mají rozdělené přímo na bederní páteř, krční a poté ještě jeden typ. V Rossmanovi jsou ještě dostupné ve výprodeji za 59 korun. (Alespoň u nás). Tím chci říct, občas se podívejte v této drogérii do slevové kategorie, možná nebudete litovat. 

In addition to the above-mentioned treatment, I also included in the daily routine the pillow with the warm grain, which I attach to painful places. I was also interested by warm pillow from pharmacy. I bought my first set at the pharmacy Dr. Max and was around 109 czech crowns (about 3 euros) in action, the current price is a bit higher. Then, purely by chance, I came across pillows in Rossman, where they are divided directly into the lumbar spine, the cervical spine, and then another type. In Rossman, they are still available on sale for 59 czech crowns - about 2 euros (At least with us). By that I mean, sometimes look in this drugstore in the discount category, you may not regret it. 

Neben der oben genannten Behandlung habe ich auch das Kissen mit dem warmen Korn, das ich an schmerzhaften Stellen anbringe, in den Tagesablauf aufgenommen. Ich war auch an warmen Kissen aus der Apotheke interessiert. Ich habe mein erstes Set in der Apotheke Dr. Max gekauft und war mit rund 109 tschechischen Kronen (ca. 3 Euro) im Einsatz, der aktuelle Preis ist etwas höher. Dann bin ich rein zufällig auf Kissen in Rossman gestoßen, wo sie direkt in die Lendenwirbelsäule, die Halswirbelsäule und einen anderen Typ unterteilt sind. In Rossman sind sie noch für 59 tschechische Kronen erhältlich - ca. 2 Euro (zumindest bei uns). Damit meine ich, manchmal schauen Sie in dieser Drogerie in der Rabattkategorie, Sie können es nicht bereuen.

Polštářky jsou příjemné, teplo začínám cítit asi po půl hodině a vydrží 8 hodin. Je doporučené po této době polštářky sundat. Nevýhoda je, že když je špatně nalepíte, už moc na těle nedrží. 

The pillows are comfortable, I start to feel the heat after about half an hour and they last for 8 hours, it is recommended to take off the pillows after this time. The disadvantage is that if you stick them wrong, they don't hold much on the body anymore.

Die Kissen sind bequem, ich fühle die Hitze nach etwa einer halben Stunde und es dauert 8 Stunden. Es wird empfohlen, die Kissen nach dieser Zeit auszuziehen. Der Nachteil ist, dass wenn Sie sie falsch halten, sie nicht mehr viel am Körper halten.



9 komentářů:

  1. Já naštěstí na tyto bolesti netrpím, ale mamka si zablokuje krk poměrně často, tak třeba by jí tyhle polštářky mohly pomoci. To je ta kancelářská práce a celodenní čumění do počítače no :/ díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Interesting post my dear, thank you for sharing ) 

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky máme podobné polštářky doma v zásobách. Člověk nikdy neví, kdy je bude potřebovat. :-D
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. I have some similar and love them.

    Have a nice Week,
    Vanessa casais
    https://primeirolimao.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Noo.. pokud ti pomáhají, ok. Ale stejnou službu udělá nahřátý ručník, nebo polštářky do mikrovlnky. Sice nevydrží 8hodin, ale jsou víc eko.
    Jako fyzioterapeut do toho mám co mluvit a tyhle náplasti mi přijdou jako dražší placebo. Ale je to jen můj názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám polštářek s obilím a i termo lahev a různá mazadla, ale když jdu ven, tak tohle je lepší forma, přeci jen polštářek sebou na zádech přilepenej netáhnu :D. Pomáhá to :)

      Vymazat
  6. Na krční páteř moc netrpím, ale bederní mne občas zlobí, takže díky za dobrý tip.

    OdpovědětVymazat
  7. To je skvělá vychytávka pro lidi, které krční páteř bolí. Občas s ní mám také problém, takže aspoň mám inspiraci, co příště vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat