...: #PRAYFORUKRAINE

čtvrtek 10. března 2022

#PRAYFORUKRAINE

der Text ist nur auf Tschechisch und Englisch, ich habe keinen großen Wortschatz in der deutschen Sprache.

Od publikování posledního příspěvku jsem potřebovala vypnout. Přemýšlela jsem, jak sepsat své myšlenky a zdali je mám mezi tou hromadou lidí také publikovat. Ano, je na čase. Není mi to lhostejné a týká se to VŠECH. Nikdy mě nenapadlo, že během svého života zažiju hned dvě katastrofy. Covid, kterého se tak moc všichni báli, vystřídala válka. VÁLKA, kterou začal jeden ruský BLÁZEN, jen kvůli tomu aby získal území... V dnešní moderní době tohle nikdy nepochopím. PROČ??? Místo aby svět směřoval díky vzájemné podpoře a pomoci k technologickému pokroku a zároveň udržení naší planety v tom nejlepším stavu. PŘESNĚ V TOMHLE DUCHU a motu se neslo celé EXPO 2020, které jsem nedávno navštívila... za tímto si stojí hned několik válčících kmenů, zemí, ale i RUSKO. ANO, mazání medu kolem huby, to některým jde skvěle... že pane PUTINE?

Nespočet lží, chamtivost, doslova nenažranost a přehnané ideály... to ničí tuto zemi, to zabíjí nebohé lidi, snažící se o to, o co my všichni. Mít šťastný život, svoji rodinu, ideály, zdravý a pokoj. Sama jsem ve věku, kdy přemýšlím nad svojí budoucností, o dětech, manželství, bydlení, a o tom, kam vůbec můj život bude směřovat. Zatím jsou to jen přání a sny. Při pomyšlení na UKRAJINU, kde žije tisíce, i mnohem více stejně smýšlejících lidí, stoupá mi husí kůže na těle. I přes fotografie, články a videa, nedokážu si představit tu hrůzu, jakou tamní lidé zažívají. Je mi z toho zle, a to sleduji jen z dáli... VĚTŠINA Z NÁS. 

A neskutečně obdivuji ukrajinského prezidenta, který za svou zemi bojuje, za lidi, kteří si zaslouží žít a mít vlastní zemi a svobodu. 

I've needed to turn off since the last post. I was wondering how to write my thoughts and whether I should publish them among that pile of people as well. Yes, it's time. I'm not indifferent to it and it concerns EVERYONE. It never occurred to me that I would experience two disasters in my lifetime. Covid, whom everyone feared so much, was replaced by war. THE WAR started by a Russian CRAZY, just to gain territory ... In today's modern age, I will never understand this. WHY??? Instead of moving the world through mutual support and assistance to technological progress while keeping our planet in the best condition. EXACTLY IN THIS SPIRIT and motto was the whole EXPO 2020, which I recently visited ... where are several warring tribes, countries, but also RUSSIA. YES, lubricating honey around the mouth, that's great for some ... isn't it, Mr. PUTIN?

Countless lies, greed and exaggerated ideals ... it destroys this country, it kills  people,who whant only things like we a happy life, family, ideals, healthy and peaceful. I am at the age of thinking about my future, children, marriage, housing, and where my life will go. So far, these are just wishes and dreams. When I think of UKRAINE, where thousands and many more like-minded people live, goosebumps rise on my body. Despite the photos, articles and videos, I can't imagine the horror that the people there are experiencing. I'm sick of it, and I'm just watching it from afar ... MOST OF US.

And I really admire the Ukrainian president, who is fighting for his country, for the people who deserve to live and have their own country and freedom.

 #PRAYFORUKRAINE




5 komentářů:

  1. Svět je poslední roky opravdu šílený a člověk si tak říká, kdy už konečně zase budeme moci žít všichni normálně...Je to hrůza. :(

    OdpovědětVymazat
  2. Je to strašné. Nemohu uvěřit, že se něco takového děje ve 21. století. Mamka odvezla plné auto věcí ukrajinským rodinám. Přemýšlím, že bych se pustila do dobrovolnictví - trávení času s ukrajinskými dětmi

    OdpovědětVymazat
  3. Celý svět je vážně naruby
    Taky bych tě ráda pozvala na můj giveaway právě probíhající na mém blogu. Krásný zbytek dne :)
    Andie Chambers

    OdpovědětVymazat
  4. Zasáhlo mě to dost, pracuju v mezinárodní firmě a třetina našich zaměstnanců je právě z Ukrajiny. Je to strašný, co všechno může způsobit (očividně) mentálně narušenej člověk. A pan Zelenskyj je prostě pan Prezident s velkým P!

    OdpovědětVymazat
  5. Je mi líto, že se něco takového v našem století muselo stát... Lidé jsou fakt nepoučitelní a stále se minulost musí opakovat. Snad to brzy skončí a v dobrém duchu, i když škody budou, to ano.

    OdpovědětVymazat