...: Jak si zařídit domácnost aby byla více ekologická? - wishlist

čtvrtek 30. června 2022

Jak si zařídit domácnost aby byla více ekologická? - wishlist

Nikdy jsem nebyla příliš ekologicky zaměřený člověk. Spokojila jsem se s běžnými mycími prostředky, základním tříděním odpadu a "umělými" věcmi kolem sebe. V poslední době se situace mění, začínám přemýšlet, kam vyhozené věci putují, proč neexistují kontejnery na oblečení, které je roztrhané, použité a škaredé, na kosmetiku a nábytek... V hlavě se mi honí otázky, kam vlastně jdou všechny exkrementy, které spláchneme, kam mizí hory toaletního papíru, vlasy zamotané v trubkách, tuk, ale také i například nábytek... 

S "vlastní" domácnosti se snažím více zaměřovat na to co dělám, jak ušetřit přírodě a jakým způsobem domácnost vést abych světu ulehčila. Poslední dobou přemýšlím nad speciálními prostředky na praní, mytí podlah, prach a podobně. Doposud jsem používala drogérii od mamky, která se v ní docela dost dobře vyzná, nicméně do budoucna to chce změnu...Inspiraci pro další kroky jsem našla na e-shopu Econea, který se snaží nejen o zdraví člověka, ale také o prostředí ve kterém žijeme. Produkty, které mě zaujaly naleznete na obrázku. Znáte e-shop?


 

U přítele doma je nábytek složen ze dvou materiálu, část je tvořena kvalitním dřevem a část ze slepence sololitu. Moc tomu nerozumím, je možné, že tento slepenec je víc eko, než kácet stromy na nábytek, nicméně je velice nekvalitní, brzy se rozlepuje a rozbíjí. Proč raději neinvestovat do kvality a udržitelnosti, která nám může vydržet celý život a poté i našim potomkům? Moc se mi líbí, že například na Bonami mají fajn výběr kvalitního nábytku z pravého dřeva.

4 komentáře:

  1. Přiznám se, že co se týče mycích prostředků, na ekologii nějak nekoukám, ale asi bych měla začít :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kačí, koukám, že tady se plní EKO výzva! Musím říct, že jsem se do přírodních čističů opravdu opřela pročítala a pročítala a pročítala :-) takže to vypadá, že s náma bude už brzo jeden z nich sdílet domácnost :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo poslední dobou jsem se na eko domácnost zaměřila :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Econeu znám a ráda tam nakupuji :)

    OdpovědětVymazat