...: Místa, která jsem navštívila/ places which I visited/ Orte, die ich besucht habe - Croatia 1

neděle 25. dubna 2021

Místa, která jsem navštívila/ places which I visited/ Orte, die ich besucht habe - Croatia 1

Krásný den, protože mi cestování do zahraničí už šíleně chybí, rozhodla jsem se navázat na články, které jsem zveřejňovala v minulém roce. Jedná se o rubriku míst, které jsem navštívila. Vloni jsem vám ukázala několik fotek  z Německa, Polska, Maďarska, Slovenska, Rakouska, Itálie a nyní bych ráda pokračovala s Chorvatskem. Do Chorvatska jsem začala jezdit s moji babičkou, poprvé jsem ho navštívila v roce 2012, jeli jsme autem. Poprvé jsem jela dál než do okolních států. S babičkou jsme se do Chorvatska vrátili ještě několikrát a to do místa zvaného Bibinje

Have a nice day, because I  longer miss traveling abroad, I decided to follow up on the articles I published last year. This is a section of places I have visited. Last year I showed you some photos from Germany, Poland, Hungary, Slovakia, Austria, Italy and now I would like to continue with Croatia. I started going to Croatia with my grandmother, I visited him for the first time in 2012, we drove and for the first time I went further than the surrounding states. My grandmother and I returned to Croatia several more times, to a place called Bibinje.

Ich wünsche Ihnen einen schönen Tag, da ich es länger vermisse, ins Ausland zu reisen. Ich habe mich entschlossen, die Artikel, die ich letztes Jahr veröffentlicht habe, weiterzuverfolgen. Dies ist ein Abschnitt von Orten, die ich besucht habe. Letztes Jahr habe ich Ihnen einige Fotos aus Deutschland, Polen, Ungarn, der Slowakei, Österreich, Italien gezeigt und jetzt möchte ich mit Kroatien weitermachen. Ich habe angefangen, mit meiner Großmutter nach Kroatien zu fahren, ich habe ihn 2012 zum ersten Mal besucht, wir sind gefahren und zum ersten Mal bin ich weiter gegangen als die umliegenden Staaten. Meine Großmutter und ich kehrten noch mehrmals nach Kroatien zurück, an einen Ort namens Bibinje. 


 


Bibinje je malé městečko v podstatě téměř nalepené na Zadar. Je v něm několik menších restaurací, pár obchodů se suvenýry a s potravinami, ale nic velkého. My jsme tam jezdili začátkem září. Nebylo tam příliš mnoho turistů. Na nákupy jsme jezdili do Zadaru, do obchodu Plodine, v Zadaru jsme se prošly u trajektů a viděli světelnou hru planet. 

Bibinje is a small town basically almost glued to Zadar. There are several smaller restaurants, a few souvenir and grocery stores, but nothing big. We went there in early September. There were not too many tourists. We went shopping in Zadar, to the Plodine store, in Zadar we saw ferry and saw the light planets, it´s something like symbol of Zadar for tourists. 

Bibinje ist eine kleine Stadt, die im Grunde fast an Zadar geklebt ist. Es gibt mehrere kleinere Restaurants, ein paar Souvenirs und Lebensmittelgeschäfte, aber nichts Großes. Wir waren Anfang September dort. Es gab nicht zu viele Touristen. Wir gingen in Zadar einkaufen, zum Plodine-Laden, in Zadar sahen wir Fähre und sahen die hellen Planeten, es ist so etwas wie ein Symbol von Zadar für Touristen.



Biograd na Moru je větší přístavní město, ležící 28 kilometrů jižně od Zadaru, tedy i téměř stejnou vzdálenost od Bibinje. Toto město jsme navštívili s babičkou, ale také s rodiči, se kterými jsme o pár let později byli v Tisnu (bude v dalším článku). Návštěvu města jsme považovali za výlet. Prošli jsme si přístaviště a také nakoupili. Ve městě je poměrně velké množství tržnic a větších restaurací. 

Biograd na Moru is a larger port city, located 28 kilometers south of Zadar, almost the same distance from Bibinje. We visited this city with my grandmother, but also with my parents, with whom we were in Tisno a few years later (it will be in the next article). We considered a visit to the city a trip. We walked through the dock and also  markets. There are a few markets and larger restaurants in the city.

Biograd na Moru ist eine größere Hafenstadt und liegt 28 Kilometer südlich von Zadar, fast genauso weit von Bibinje entfernt. Wir besuchten diese Stadt mit meiner Großmutter, aber auch mit meinen Eltern, mit denen wir einige Jahre später in Tisno waren (es wird im nächsten Artikel sein). Wir betrachteten einen Besuch in der Stadt als eine Reise. Wir gingen durch das Dock und auch Märkte. Es gibt einige Märkte und größere Restaurants in der Stadt.



10 komentářů:

  1. Já jsem byla v Chorvatsku dvakrát, akorát na jiných místech než ty :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla v Chorvatsku na Hvaru a pak kousek po Dubrovníkem. Hezké moře.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek i fotky :). Já v Chorvatsku byla jednou v roce 2019 na delší dovolené u moře a v roce 2018 jsme tam s mámou jeli na Plitvická jezera na otočku :).

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké fotky. Taky bych už si někam zajela :/. U moře jsem byla jednou, v roce 2009, také Chorvatsko, ale Podgora. Bohužel jsme tam měli nejhorší počasí za 50 let (říkal domácí), každý den déšť a bouřka. Od té doby jsme se tam neodhodlali, ale chceme to prolomit :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme jeden rok měli to samé, vzdali jsme to asi po 5 dnech :D. Tak snad se tam brzy vrátíš, Chorvatsko je krásné.

      Vymazat
  5. Procestovala jsi toho opravdu hodně a moc se těším, až v létě také někam konečně vyrazím. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Podívala ses na spoustu míst :) Teď jsme se s přítelem bavili, že bychom jeli do Chorvatska k moři, tak snad to v létě bude možné :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat