...: TEMNÉ KRÁLOVSTVÍ - CARMEN BIN LADIN - BOOK/ Das Buch

pátek 23. dubna 2021

TEMNÉ KRÁLOVSTVÍ - CARMEN BIN LADIN - BOOK/ Das Buch

Upřimně psaní recenzí na knihy mě nebaví  a nepovažuji se za excelentního čtenáře, ale občas mě nějaká kniha na tolik zaujme, že se o ní musím s někým podělit. K výše zmiňované knize mě přivedla moje mamka, která má knihu ve svém vlastnictví. Kniha má přibližně 180 stránek, jedná se tedy o poměrně úzkou publikaci a je psaná formou vzpomínek Carmen Bin Ladin. 

Honestly, I don't enjoy writing book reviews and I don't consider myself an excellent reader, but sometimes a book interests me so much that I have to share it with someone. My mother, who owns the book, brought me to the above-mentioned book. The book has approximately 180 pages, so it is a relatively narrow publication and is written in the form of memories by Carmen Bin Ladin. 

Ehrlich gesagt schreibe ich nicht gerne Buchbesprechungen und betrachte mich nicht als exzellenten Leser, aber manchmal interessiert mich ein Buch so sehr, dass ich es mit jemandem teilen muss. Meine Mutter, der das Buch gehört, brachte mich zu dem oben genannten Buch. Das Buch hat ungefähr 180 Seiten, ist also eine relativ kurze Veröffentlichung und wird in Form von Erinnerungen von Carmen Bin Ladin geschrieben.

 

Pokud vám jméno autorky nic neříká, jedná se o švýcarskou autorku, možná i trochu americkou, která je žijící příbuznou Usamy bin Ladina, jež byl iniciátorem útoku na World trade centrum (dva bratry) v New Yorku v roce 2001. Právě na základě této události a následného očerňování autorky a jejích dětí se rozhodla sepsat svůj život v této rozsáhlé rodině. V knize autorka popisuje jakým způsobem se seznámila s jejím manželem, jak se její ideály o demokracii a pokroku rozplynuly s přesunem do Saudské Arábie a o její cestě zpět na západ. Srovnává vlastní hodnoty, náboženství, světy a svou knihou vás zavádí do zcela jiné kultury.  

 If the author's name doesn't tell you anything, she is a Swiss author, perhaps a bit American, who is a living relative of Usama bin Ladin, who initiated the attack on the World Trade Center (two brothers) in New York in 2001. Based on this event and the subsequent denigration of the author and her children, she decided to write her life in this large family. In the book, the author describes how she got to know her husband, how her ideals of democracy and progress faded with the move to Saudi Arabia and her journey back to the West. She compares her own values, religions, worlds and introduces you to a completely different culture with his book.

Wenn der Name der Autorin nichts sagt, ist sie eine Schweizer Autorin, vielleicht eine Amerikanerin, eine lebende Verwandte von Usama bin Ladin die 2001 den Angriff auf das World Trade Center (zwei Brüder) in New York initiierte Aufgrund dieses Ereignisses und der anschließenden Verunglimpfung der Autorin und ihrer Kinder beschloss sie, ihr Leben in dieser großen Familie zu schreiben. In dem Buch beschreibt die Autorin, wie sie ihren Ehemann kennenlernte, wie ihre Ideale von Demokratie und Fortschritt mit dem Umzug nach Saudi-Arabien und ihrer Reise zurück in den Westen verblassten. Sie vergleicht ihre eigenen Werte, Religionen, Welten und führt Sie mit seinem Buch in eine völlig andere Kultur ein.


Knihu moc všem doporučuji.


6 komentářů:

  1. Takové knihy sice vůbec nečtu, ale i tak jsi mě trochu nalákala. Může to být zajímavé čtení.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Taky tento typ knih nevyhledávám, ale kdyby se mi v knihovně dostala do ruky, tak bych si ji přečetla. Pohled na život v SA může být zajímavý.

    OdpovědětVymazat
  3. Věřím, že kniha je zajímavá, mě ale nijak zvlášť nezaujala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ani ja takéto knihy nečítam. Teraz jediné knihy ktoré čítam sú rozprávky alebo keď sa mi podarí tak nejaké o Network marketingu alebo móde.

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
  5. To může být zajímavá knížka :). Jen nevím, jestli by mě bavila :D

    OdpovědětVymazat
  6. Neobvyklé téma knihy, ale souhlasím, že na přečtení může být zajímavá. :)

    OdpovědětVymazat