...: KŘOMĚŘÍŽ - UNESCO

pondělí 7. června 2021

KŘOMĚŘÍŽ - UNESCO

Tak už si na svůj seznam UNESCO památek v České Republice mohu připsat i krásnou Kroměříž. Kroměříž byla naším třetím výletem v rámci víkendového pobytu v Beskydech. Na průzkum města jsem se vydaly cestou zpět domů na Vysočinu. V Kroměříži jsme se od zastávky na kebabu v centru města přesunuli do Podzámecké zahrady. Při vstupu do zahrady vás překvapí volně pobíhající pávy a jiné okrasné ptactvo. Pávi jsou na společnost lidí zvyklý a tak rádi zapózují, jen občas vydávají nepříjemné zvuky.

So now I can  also add the beautiful Kroměříž to my list of UNESCO monuments in the Czech Republic. Kroměříž was our third trip as part of a weekend stay in the Beskydy Mountains, In Kroměříž, we moved from the Kebab in the city center to Podzámecká zahrada. Upon entering the garden, you will be surprised by free-running peacocks and other ornamental birds. Peacocks are used to the company of people and so they like to pose, they only occasionally make unpleasant noises. 

So kann ich jetzt auch das schöne Kroměříž in meine Liste der UNESCO-Denkmäler in Tschechien aufnehmen. Kroměříž war unsere dritte Reise im Rahmen eines Wochenendaufenthalts in den Beskiden. In Kroměříž zogen wir vom Kebab im Stadtzentrum nach Podzámecká zahrada. Beim Betreten des Gartens werden Sie von freilaufenden Pfauen und anderen Ziervögeln überrascht. Pfauen sind die Gesellschaft von Menschen gewohnt und posieren daher gerne, sie machen nur gelegentlich unangenehme Geräusche.

 



Krom ptactva bylo v zahradách v klecích i několik opiček, obří rybníky, několik menších kaváren s občerstvením a různé prastaré stromy, fontány a podobně. Park je otevřený celoročně a zdarma. Pro zájemce je možné využití komentovaných prohlídek

In addition to the birds, there were several monkeys, giant ponds, several smaller cafes with refreshments and various ancient trees, fountains and the like in the caged gardens. The park is open all year round and free of charge. For those interested, it is possible to use guided tours.

Neben den Vögeln gab es in den Käfiggärten mehrere Affen, riesige Teiche, mehrere kleinere Cafés mit Erfrischungen und diverse alte Bäume, Springbrunnen und ähnliches. Der Park ist ganzjährig geöffnet und kostenlos. Interessierte haben die Möglichkeit, Führungen zu nutzen. 





Naopak květná zahrada je v chráněném areálu a pokud do ní chcete vstoupit, budete si muset zaplatit asi 160 korun. (lístek lze zakoupit i online). V této zahradě se budete procházet mezi stromy, jež tvoří dokonalé zelené uličky, uvidíte králičí horu, možná natrefíte i na bludiště, nádrže s rybami, fontány a skleníky. 

On the contrary, the flower garden is in a protected area and if you want to enter it, you will have to pay about 160 crowns. (Ticket can also be purchased online). In this garden you will walk among the trees that form perfect green alleys, you will see the rabbit mountain, you may also find mazes, fish tanks, fountains and greenhouses. 

Im Gegenteil, der Blumengarten befindet sich in einem geschützten Bereich und wenn Sie ihn betreten möchten, müssen Sie etwa 160 Kronen bezahlen. (Ticket kann auch online gekauft werden). In diesem Garten spazieren Sie zwischen den Bäumen, die perfekte grüne Alleen bilden, Sie werden den Kaninchenberg sehen, Sie können auch Labyrinthe, Aquarien, Brunnen und Gewächshäuser finden. 



9 komentářů:

  1. V Kroměříži jsem ještě nebyla - je v plánu, ale kdoví kdy na ní dojde. Nemáme ji úplně blízko.
    A pávi řvou děsně. Kdysi je měl soused u nás na chalupě a když řvali pomalu od rozednění bylo to fakt k vzteku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kroměříž je krásná, tam jsem byla párkrát.

    TerezahStyle

    OdpovědětVymazat
  3. Kroměříž je kouzelná, snad se tam taky brzy podívám:)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky :) V Kroměříži jsem byla několikrát a chtěla jsem tam i jít na střední, ale nakonec z toho nějak sešlo...

    OdpovědětVymazat
  5. V Kroměříži jsem tedy ještě nebyla, ale koukám, že výlety po českých UNESCO památkách jsou teď v kurzu :D já zrovna psala článek o našem výletě do Krumlova. :) nakonec má ta pandemie něco do sebe, lidi aspoň více objevují krásy Česka. :)

    OdpovědětVymazat
  6. V Kroměříži jsme byli před 2 lety se školou. Moc se mi tam líbilo :). Když jsem byla malá, byla jsem tam s rodiči, ale to si už moc nepamatuji :D
    Leník

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy jsem v Kroměříži nebyla, ale aspoň mám další inspiraci kam letos na výlet. :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ani se nedivím, že je to v UNESCO. Muselo tam být moc krásně :) Týjo, úplně Ti závidím, v jakém tempu výletuješ! Já to letos zvládla teprve jednou... :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem jezdívala k babičce, v Kroměříži jsme přestupovali z vlaku na autobus. Je tam moc hezky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat