...: BARCELONA #4 (Barcelloneta, Montjuïc, uličky...)

úterý 21. září 2021

BARCELONA #4 (Barcelloneta, Montjuïc, uličky...)

Krásný úterní večer milý čtenáři. Po dlouhé době se k vám vracím s článkem ze Španělska. Protože čas rychle utíká a od dovolené uběhlo více než pár dní, rozhodla jsem se zahrnutout zbylé dny do jednoho článku. Bude delší, možná na čtení náročnější, ale doufám, že i tak vás bude bavit! Pojďme na to. 

Beautiful Tuesday night dear readers. After a long time, I come back to you with an article from Spain. Because time is running out and more than a few days have passed since the holidays, I decided to include the remaining daysfrom Barcelona in one article. It will be longer, maybe more difficult to read, but I hope you will still enjoy it!  

Schönen Dienstagabend liebe Leser. Nach langer Zeit melde ich mich mit einem Artikel aus Spanien zurück. Da die Zeit knapp wird und seit den Feiertagen mehr als ein paar Tage vergangen sind, habe ich beschlossen, die verbleibenden Tage aus Barcelona in einem Artikel zusammenzufassen. Es wird länger, vielleicht schwieriger zu lesen, aber ich hoffe, es wird Ihnen trotzdem gefallen!

 
V podstatě během celého našeho osmidenního pobytu jsme se neustále k moři vracely. Pláž jsme měly necelých 20 minut od prvního ubytování a necelou půl hodinu od druhého. Pláží v Barceloně je několik, La Barcelloneta není nejhezčí, ale je snadno dostupná z centra a stojí také za zhlédnutí. Pláž je písečná, moře krásně čisté. Kolem je spousta menších, ale pozor, hooodně drahých barů. Toalety jsou samozřejmostí a místy potkáte i sprchu

Basically, during our entire eight-day stay, we kept coming back to the sea. We had the beach less than 20 minutes from the first accommodation and less than half an hour from the second. There are several beaches in Barcelona, La Barcelloneta is not the most beautiful, but it is easily accessible from the center and also good for seeing. The beach is sandy, the sea is beautifully clean. There are a lot of smaller bars, but they are so expensive. Toilets are a matter of course and in some places you will also meet the shower.
 
Im Grunde sind wir während unseres gesamten achttägigen Aufenthalts immer wieder ans Meer zurückgekehrt. Wir hatten den Strand weniger als 20 Minuten von der ersten Unterkunft entfernt und weniger als eine halbe Stunde von der zweiten. Es gibt mehrere Strände in Barcelona, La Barcelloneta ist nicht der schönste, aber vom Zentrum aus gut zu erreichen und auch gut zu sehen. Der Strand ist sandig, das Meer ist wunderschön sauber. Es gibt viele kleinere Bars, aber sie sind so teuer. Toiletten sind selbstverständlich und mancherorts trifft man auch auf die Dusche.

4. den naší dovolené jsme se stěhovaly o několik ulic dál, a protože naše Airbnb končilo v 10 a druhé začínalo v 11, chodily jsme uličkami a neustále objevovaly nové památky. Druhé ubytování byl zázrak. Za čekání na hostitelku jsme získaly obrovský střešní apartmán s terasou. V tento den se k nám přidala i Hanka... V blízkosti leželo náměstí Plaza Real, slavná ulice Ralamblatržnice Mercado de la Boqueria a Plaza Catalunya, což bylo hlavní náměstí moderní části Barcelony

On the 4th day of our vacation, we moved a few blocks away, and because our Airbnb ended at 10 AM and the second started at 3 PM, we walked the alleys and constantly discovered new sights. The second accommodation was a miracle. Because we waited for long time on the owner, we got a huge penthouse apartment with a terrace. On this day, Hanka joined us ... Nearby was Plaza Real, the famous Ralambla, the Mercado de la Boqueria and Plaza Catalunya, which was the main square of the modern part of Barcelona.

Am 4. Urlaubstag zogen wir ein paar Blocks weiter weg und da unser Airbnb um 10 Uhr endete und das zweite um 15 Uhr begann, sind wir durch die Gassen gelaufen und haben ständig neue Sehenswürdigkeiten entdeckt. Die zweite Unterkunft war ein Wunder. Da wir lange auf den Eigentümer gewartet haben, haben wir eine riesige Penthouse-Wohnung mit Terrasse bekommen. An diesem Tag gesellte sich Hanka zu uns ... In der Nähe befanden sich die Plaza Real, die berühmte Ralambla, der Mercado de la Boqueria und die Plaza Catalunya, der Hauptplatz des modernen Teils von Barcelona.

 



Také jsme viděly svítící mrakodrap (knihovnu) Torre Agbar a vyjely lanovkou na kopec a vyhlídku Montjuïc. 

We also saw the illuminated Torre Agbar skyscraper (library) and took the cable car to the hill and the Montjuïc viewpoint. 

Wir haben auch den beleuchteten Wolkenkratzer Torre Agbar (Bibliothek) gesehen und sind mit der Seilbahn auf den Hügel und den Aussichtspunkt Montjuïc gefahren.


11 komentářů:

  1. Super.. Miluju tyhle cestovatelské články.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se pláž La Barcelloneta vůbec nelíbila :D. Myslím, že tam jsou mnohem lepší a hezčí pláže :D. Jinak moc pěkný článek, musely jste si to parádně užít :). Krásné fotky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych asi také našla lepší, ale viděla jsem i horší pláže a na to, že je to v centru tak velkého města, tak super. :) Hlavně čisté moře a písek. Ale jsou, říkala nám o tom hostitelka z AIRBNB a viděla jsem na fotkách, bohužel jsme už nezvládly je navštívit.
      Jinak moc děkuji.

      Vymazat
  3. vypadá to hezky :) krásný výhled :)

    OdpovědětVymazat
  4. články s cestováním jsou skvělý! a moc krásné fotky a místa. Barcelonu mám na seznamu, co chci vidět☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tam podívej, jak to půjde :) Já ji měla také dlouho na seznamu. A děkuji za komentář.

      Vymazat
  5. Navštívily jste spoustu krásných míst. Jak vidím, počasí vyšlo také parádně, což je důležité :). Wow, ta svítící knihovna je mega :O

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné fotky, Barcelona nikdy nezklame. :) Doufám, že se tam brzy opět také podívám. :)

    OdpovědětVymazat